Šport > Nogomet
7247 ogledov

Messi kršil pravila, vodilni možje lige obljubljajo kazen

lionel messi Epa
Piknik, ki je ujezil vodstvo lige.

Vodstvo španske nogometne lige (LFP) je začelo s preiskavo proti Lionelu Messiju in ostalim nogometašem Barcelone. Razlog za takšno potezo je druženje, ki ga je organiziral argentinski zvezdnik.

Messi je vse soigralce in njihove soproge povabil na žar z namenom, da bi v zaključku sezone dvignil moralo v ekipi. Druženje je organiziral na svojem domovanju, a s tem prekršil ukrepe, ki so bili v Španiji sprejeti za časa epidemije koronavirusa. Po njih je prepovedano druženje več kot šestih oseb, ki niso del istega gospodinjstva.

Barcelonini igralci so sicer storili nekaj, kar so pred njimi tudi člani madridskega Atletica. A situacija je po mnenju vodstva lige povsem drugačna. "Igralci Atletica so obvestili ligo in klub o natančnem številu sodelujočih, kje se nahajajo in kaj bodo počeli, upoštevali so vse predpise. Za to zabavo smoizvedeli iz medijev in to ni dobro," je za španski ABC dejal vir iz LFP in dodal, da lahko udeleženci zabave pričakujejo sankcije.

Klub je svojim igralcem stopil v bran. "Naši igralci ogromno časa preživijo skupaj vsak dan in pogosto na precej manjši distanci. Tako nekako tvorijo posebno gospodinjstvo, enako velja tudi za njihove soproge, ki so z njimi vsak dan. Spoštovali so pravila, stoli so bili ločeni in vse je bilo v redu," so iz kluba odgovorili LFP.

 Tudi regionalna katalonska vlada je sicer sporočila, da preiskuje incident, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice