Šport > Nogomet
1466 ogledov

Na to fotografijo Prosinečki najbrž ni ponosen

Robert Prosinečki Epa
Nekdanji odlični hrvaški nogometaš je poziral s srbskim vojnim zločincem.

Robert Prosinečki je veliko ime evropskega in svetovnega nogometa. Danes selektor BiH je v času igralske kariere navduševal množice, ko je nastopal za najboljše klube na Stari celini.

"Veliki Žuti" se, na začudenje mnogih, v zagrebškem Dinamu pod taktirko Miroslava Blaževića ni uspel uveljaviti, leta 1987 je prestopil v Crveno zvezdo.

Z Beograjčani je leta 1991 osvojil tudi naslov evropskega prvaka, nato pa prestopil v madridski Real in nadaljeval pestro kariero, ki ga je sčasoma pripeljala tudi v ljubljansko Olimpijo.

Crvena zvezda Napoli Liga prvakov Magazin Uf! Ste že videli vročo piarovko Crvene zvezde?

Prosinečki je torej štiri leta igral za Zvezdo, v tistem času je bil v klubu prisoten zloglasni Željko Ražnatović - Arkan. Kasnejši vojni zločinec je bil takrat predstavnik navijaške skupine Delije, včasih je med tekmami sedel tudi na klopi rdeče-belih.

Pred nekaj dnevi se je v javnosti razširila fotografija iz tedanjih časov, na kateri sta se skupaj znašla Prosinečki in v Brežicah rojeni Arkan. Slednji je bil ubit 15. januarja 2000 v Beogradu, prvi pa se je deset let zatem vrnil v Zvezdo kot trener in tam ostal do leta 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.