Šport > Nogomet
484 ogledov

Oblak je ob koncu tekme le klonil

Jan Oblak Profimedia
Poraz Oblakovega Atletica v Milanu.

Nogometaši madridskega Atletica, pri katerem je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak branil celo tekmo, so na prvi tekmi osmine finala lige prvakov v gosteh pri milanskem Interju izgubili z 0:1. Na drugi tokratni tekmi je PSV Eindhoven proti Borussii Dortmund igral 1:1.

Interjevi nogometaši so v spomin na svojega nekdanjega igralca, Nemca Andreasa Brehmeja, ki je danes umrl pri 63 letih, nosili žalne trakove. Ekipi Interja in Atletica sta se sicer šele drugič merili v zgodovini, leta 2010 je dvoboj evropskega pokala dobil španski klub.

Ta je tudi imel prvo od redkih priložnosti v prvem polčasu, ko je Samuel Lino meril malo mimo gola v 12. minuti. Minuto zatem je v kazenskem prostoru žoga v roko zadela Nahuela Molino, a se sodniki niso odločili za najstrožjo kazen.

Italijani so prvo lepo priložnost imeli v 37. minuti, ko je Interjev najboljši strelec Lautaro Martinez poskusil z glavo, Oblak pa je prvič posredoval. Drugič je moral v 43. minuti po strelu Marcusa Thurama.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem polčasu je najprej spet zagrozil Lino, ko je v 56. minuti sprožil mimo gola iz bližine z leve strani mimo gola, v 63. pa je na drugi strani Marko Arnautović s šestih metrov žogo poslal čez gol. Inter je bil v teh trenutkih odločnejši, v 77. minuti je spet nevarno z glavo meril Martinez, znova pa je bil na pravem mestu Oblak.

Ta je obranil nov Martinezov poskus tudi v 79. minuti, a je odbito žogo v mrežo pospravil Arnautović za 1:0. V 81. minuti je po dolgem času zagrozil tudi Atletico prek Lina, ki je zgrešil, v 88. pa je bil z glavo nenatančen še Alvaro Morata.

PSV izenačil iz enajstmetrovke

V prvem polčasu obračuna v Eindhovnu so bili nekoliko konkretnejši domači nogometaši, ki so imeli več pravih priložnosti, najlepšo pa Malik Tillman v 16. minuti, ko je povsem neoviran v kazenskem prostoru meril mimo gola. So pa Nemci povedli v 24. minuti, ko je Donyell Malen, ki je v Dortmund leta 2021 prišel prav iz PSV, žogo malce z desne strani poslal v bližnji zgornji kot vrat domačih.

V 54. minuti je Mats Hummels naredil prekršek nad Tillmanom v kazenskem prostoru, nakar je sledila enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo izvedel Luuk de Jong za 1:1. Obe ekipi sta si sicer v drugem delu priigrali še nekaj obetavnih akcij, a je ostalo pri neodločenem izidu.

Komentarjev 1
  • Ender3 23:57 20.februar 2024.

    Nisem ga še videl obranit vsaj ene 11 metrovke Našega Oblaka. Tip je močno precenjen..

Sorodne novice