Šport > Nogomet
10515 ogledov

Po derbiju proti Oblaku bes v taboru Reala: "Kako je lahko ..."

Jude Bellingham José María Sánchez Real Madrid Atlético Madrid Epa Jude Bellingham in José María Sánchez v pogovoru na mestnem derbiju.
Osrednji dvoboj 23. kola španske La Lige je imel še tretji polčas.

V nedeljskem večernem terminu sta se na stadionu Santiago Bernabéu pomerila mestna tekmeca Real Madrid in Atlético Madrid. Po golu gostov v 93. minuti sta se moštvi razšli z neodločenim izidom (1:1).

Domači so nastopili močno oslabljeni, saj so zaradi poškodb manjkali trije najboljši centralni branilci - Éder Militão, Antonio Rüdiger in David Alaba, za nameček je na klopi ostal tudi načeti napadalec Vinícius Júnior.

Kljub temu je Real v prvem polčasu povedel, ko je zmedo pred vrati Jana Oblaka izkoristil Brahim Díaz. V drugem polčasu je "beli balet" precej zanesljivo držal minimalno prednost, povsem ob koncu pa je improvizirana obramba popustila in dopustila oportunističen zadetek Marcosa Llorenteja, sicer otroka Reala.

Trije primeri

Po tekmi so bili v domačem taboru precej jezni na sodnike. Po njihovem mnenju bi lahko glavni arbiter José María Sánchez kar trikrat pokazal na belo točko..

Prvič bi po mnenju analitikov na Real Madrid TV to moral storiti po startu Saúla Ñígueza nad Lucasom Vázquezom, ko je slednji preigraval na desni strani kazenskega prostora.

Drugič bi to moral storiti po prekršku Stefana Savića, potem ko je Črnogorec zrušil Juda Bellinghama ob vtekanju v kazenski prostor.

Tretji primer je bil po mnenju pristašev Reala ob predložku s strani, ko je Bellinghama z rokama onemogočil prav strelec izenačujočega zadetka Marcos Llorente.

Po preteklem vikendu je Real Madrid ostal na vrhu, ima dve točki naskoka pred Girono, osem točk pred Barcelono in deset pred Atléticom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice