Šport > Nogomet
71 ogledov

Oblakov Atletico praznih rok iz Baskije

copa del rey Epa
Slovenski reprezentančni vratar je ob visokem porazu svojega moštva prejel tri zadetke.

Nogometaši Athletica iz Bilbaa so se uvrstili v finale španskega kraljevega pokala, potem ko so sinoči na povratni tekmi na domačem stadionu premagali Atletico Madrid s 3:0. Baski so že na prvi tekmi v Madridu slavili z 1:0.

V finalu bodo 6. aprila na stadionu La Cartuja v Sevilli igrali proti Mallorci, ki je pred tem izločila Real Sociedad.

Huda nesreča Šport V trenutku jo je zalila kri, sodnica z igrišča v bolnišnico

Athletic je premagal Atletico slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki je odigral celotno tekmo, z goli Inakija Williamsa (13. minuta), njegovega mlajšega brata Nica Williamsa (42.) in Gorke Guruuzete (61.).

Baskovska ekipa je kraljevi pokal osvojila 23-krat, a nazadnje daljnega leta 1984, medtem ko je Mallorca edino zmago v španskem pokalu slavila leta 2003.

copa del rey | Avtor: Epa Epa

Španska Marca piše, da je pred začetkom tekme gostujoče navijače v baru nedaleč od stadiona v Bilbau napadlo okoli 60 ljudi. Bilo naj bi tudi več poškodovanih.

Marca in Mundo Deportivo sta poročala tudi o izgredih neposredno na stadionu. Skupina ultrasov je podirala ograje in na zelenico metala predmete. Regionalni policisti so morali zbežati na varno na stadion, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.