Šport > Nogomet
74 ogledov

Po nesreči stavila na Leicester, čaka ju 20 tisočakov

Jamie Vardy EPA
V zadnjih dneh se je pojavilo kar nekaj zgodb o optimističnih navijačih Leicestra, ki so stavili na to, da bodo lisice osvojile naslov. Nekoliko drugačna je zgodba dveh gasilcev.

Dva gasilca sta pred sezono stavila po pet funtov, da bo Leicester osvojil angleško prvenstvo, a to sta storila po pomoti.

Jordan Wright, ki je prvič v svojem življenju vplačal stavni listek, je namreč mislil, da petaka vplačuje na zmago Leicestra na prvi tekmi sezone proti Sunderlandu. Malce ga je presenetila le kvota 2000/1, a vseeno ni posumil, da dela napako. Triindvajsetletnik je poklical še svojega dve leti starejšega kolega Mitchella Baldocka in ga prepričal, da naj tudi on stavi 5 funtov na uspeh lisic.

Šele po zmagi s 4:2 sta nesrečna gasilca spoznala svojo zmoto in postala tarča šal na njuni gasilski postaji. Vseno še imata možnost, da se smejita kot zadnja. Če bo Leicester osvojil naslov, si bosta razdelila namreč 20.000 funtov. "Vsi so mislili, da sva nora, a zdaj ni več tako," je dejal Baldock.

Leicester vodi v angleškem prvenstvu, pred drugim Tottenhamom in tretjim Arsenalom pa imajo lisice dve točki prednosti. Četrti Manchester City zaostaja za šest točk. Leicester je minuli konec tedna sicer doživel neprijeten poraz, ko je na tekmi z Arsenalom klonil z 1:2. Topničarji so zmagoviti gol dosegli v 95. minuti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.