Šport > Nogomet
25 ogledov

Pomlajeni mojstri z morja

Ermin Hasić Gregor Katič
FC Koper je v pretekli sezoni v zadnjem krogu izgubil nastopanje v Evropi, končal je na četrtem mestu. V novo tekmovalno obdobje bodo startali s precej spremenjeno zasedbo, s katero pa spet ciljajo na uvrstitev v evropske pokale.

"V tem prestopnem roku smo šli v načrtno pomladitev moštva. Kljub temu pa imamo v vsaki liniji še vedno vsaj po enega izkušenega igralca. V obrambi je to Matej Mavrič-Rožič, v vezni liniji Ivica Guberac, v napadu pa Ivan Brečević," je glede igralskega kadra povedal športni direktor FC Koper Andrej Poljšak.

Koprčane so zapustili nekateri preverjeni prvoligaški igralci, kot sta Milan Osterc in Enes Handanagić, pripeljali pa so med drugimi tudi prekmurski biser, Mitjo Lotriča, ki je na Obalo prišel iz Mure 05.

"Smo klub, ki mora vzgajati in prodajati igralce, da lahko preživi. Imamo zelo kakovostne mlajše selekcije, kadeti so lani postali tudi državni prvaki, in tako smo članski ekipi priključili najbolj perspektivne mladince. Sicer pa smo imeli s sestavljanjem ekipe srečno roko, mislim, da smo dobili prave igralce. Na tržišču se oziramo še za enim napadalcem, a kaj več kot to zaenkrat še ne morem povedati," je razkril nekdanji odlični nogometaš Poljšak.

V zvezni vrsti bo trener Milivoj Bračun lahko računal na dve okrepitvi iz srbskega Hajduka iz Kule, v edino slovensko pristanišče sta prispela Miroslav Čovilo in Milan Bubalo, ki sta koprsko strokovno vodstvo navdušila že na zimski prijateljski preizkušnji. V napadu je dobrodošla okrepitev Luka Majcen, ki je še lani tresel mreže v dresu Rudarja iz Velenja, obrambo pa bo zagotovo učvrstil bivši reprezentant Matej Mavrič-Rožič.

Cilji ostajajo visoki

"Kljub mladi ekipi bomo tudi letos želeli priti v Evropo, tako je cilj v prvenstvu končati med prvimi tremi. A tudi če nam ne bo uspelo, ne bo to nič tragičnega, saj smo zastavili nekajleten dolgoročen načrt in tako bo letošnja sezona bolj prehodne narave, ko bomo bolj gradili ekipo za prihodnost," je glede napovedi previden športni direktor Kopra.

Po nedeljski tekmi za Superpokal Slovenije so iz tabora Maribora prihajale malce provokativne ocene, da prvi konkurent vijolic letos ne bo ljubljanska Olimpija, temveč prav edini obalni prvoligaš. Športni direktor mojstrov z morja je to komentiral z naslednjimi besedami: "Seveda je lepo slišati takšne ocene iz vrst Mariborčanov. A mislim, da gre tu bolj za rivalstvo med Ljubljano in Mariborom. Letos bomo težko ogrozili Maribor, a vnaprej se seveda ne bomo predajali."

Koprčani bi morali prvenstvo ta konec tedna začeti z gostovanjem pri novincu v Prvi ligi Aluminiju iz Kidričevega, a bodo ta obračun odigrali v sredo, 1. avgusta. Ta konec tedna se bodo namesto s Štajerci v prijateljski tekmi v italijanskem Roveretu pomerili s slovitim Interjem iz Milana.

Prišli / Odšli

Na Bonifiko so pred to sezono prišli: Matej Mavrič-Rožič (Kapfenberg), Mitja Lotrič (Mura), Miroslav Čovilo, Milan Bubalo (oba Hajduk Kula), Luka Majcen (Rudar Velenje).

Obalnega prvoligaša so zapustili: Enes Handanagić, Milan Osterc, Danijel Marčeta, Davor Bubanja, Siniša Linić, Miljenko Posavec, Matko Obradović in Adnan Aganović.

Prijateljske tekme

FC Luka Koper : Jadran Dekani 2:0 (1:0)
FC Luka Koper : AH Mas Tech 6:3 (4:0)
FC Luka Koper : SPINS 3:0 (0:0)
ND Gorica : FC Luka Koper  2:2 (2:1)
FC Luka Koper : Garmin Šenčur 6:1 (1:0)
FC Luka Koper : Crvena Zvezda 0:2 (0:1)
Cibalia : FC Luka Koper  0:3 (0:1)
Slaven Belupo : FC Luka Koper  2:0 (2:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.