Šport > Nogomet
20 ogledov

Robben je Bayernov mesija

(Foto: Reuters)
1/45
Žurnal24 main
Bayern München je na prvi tekmi polfinala Lige prvakov preživel izključitev Francka Riberyja in slavil z golom Arjena Robbna. Pred povratno tekmo v Lyonu kljub vsemu ni še nič odločenega.

Že pred prvim žvižgom na tekmi polfinala Lige prvakov med Bayernom Münchnom in Lyonom je bil obračun v znamenju Francka Riberyja, ki se je znašel sredi hudega škandala in obtožb okrog "kontaktov" z mladoletno prostitutko. Dan se za francoskega zvezdnika ni mogel zaključiti slabše, saj je po divjem startu na gleženj Lisandra Lopeza zasluženo dobil rdeči karton. Kljub temu so se Bavarci zbrali in na koncu slavili z novim fantastičnim golom Arjena Robbna.

Francozi so podobno kot včeraj Barcelona na oddaljeno gostovanje prišli z avtobusom. Koliko je to vplivalo na tekaško razpoloženje Les Gones je seveda vprašanje za milijon dolarjev, toda možje Clauda Puela so bili v napadu popolnoma brezzobi. Bayern je večino prvega polčasa napadal, a so bili njegovi napadalci zelo nezbrani v zaključkih. Tako je Bastian Schweinsteiger z glavo zgrešil prazna vrata po katastrofalnem izletu Lyonovega čuvaja mreže Huga Llorisa, Bavarci pa so zapravili še nekaj zrelih priložnosti. Vse pa se je spremenilo v 37. minuti - Riberyju je žoga v napadu ušla, v hudem naletu, ki bi se kaj lahko končal tudi z zlomom noge, pa je "položil" Lopeza in si prislužil več kot zasluženo pot pod prho. Gostje so na odmor odšli z velikih 0:0.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Lyon na začudenje vseh v nadaljevanju ni krenil po zlata vredni gol v gosteh, temveč je nadaljeval z negativno igro in branjenjem. Po tem, ko je Rosetti (pre)hitro pokazal še drugi karton Jeremyju Toulalanu, so Münchenčani znova prevzeli pobudo. Robben je bil večino tekme neviden, toda kot po pravilu se je spet "vklopil" v pravem času. Tako kot proti Fiorentini v osmini finala in Manchestru Unitedu v četrtfinalu, je izjemni Nizozemec spet vzel stvari v svoje noge in s fantastičnim strelom z roba kazenskega prostora premagal slabo postavljenega Llorisa, z glavo pa je strel morda malenkostno preusmeril Thomas Müller. Robbna je trener Louis van Gaal zamenjal že v enem naslednjih napadov in dvojec si je ob igrišču izmenjal nekaj besed s povišanimi toni. Lyon do konca ni zmogel resnejšega odgovora, toda pred povratno tekmo je še vse možno. Konec koncev so Les Gones najboljše predstave letos pokazali ravno na domačem Stade Gerlandu, do katerega pa bodo, na njihovo srečo, tokrat prišli tudi peš.

Liga prvakov, polfinale (prva tekma):

Bayern München : Lyon 1:0 (0:0)
Robben (69)
RK: Ribery (37); Toulalan (54)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.