Šport > Nogomet
654 ogledov

Še enkrat postal najdražji hrvaški nogometaš

Mateo Kovačić
Popravil je svoj rekord.

Angleški nogometni prvoligaš Chelsea, ki je v minuli sezoni slavil v evropski ligi, je uradno potrdil, da je pripeljal hrvaškega reprezentančnega vezista Matea Kovačića iz madridskega Reala. Kovačić je v prejšnji sezoni v Londonu igral kot posojen nogometaš belega baleta in odigral 51 tekem za klub s Stamford Bridgea.

Vrednost prestopa ocenjujejo na 45 milijonov evrov, s čimer je 25-letnik postal najdražji hrvaški nogometaš. Ta je podpisal petletno pogodbo. Zanimivo je, da je Kovačić s selitvijo v London popravil svoj rekord. Že prej je bil namreč najdražji nogometaš Hrvaške, Real je zanj leta 2015 Interju plačal 38 milijonov.

Chelsea sicer v dveh prestopnih rokih ne sme pripeljati novih nogometašev, a je bil Hrvat že v minuli sezoni registriran kot član londonskega kluba, zato je ta lahko izpeljal tokratni prestop.

Kovačić je člansko kariero začel v zagrebškem Dinamu, leta 2013 je prestopil v milanski Inter. Dve leti pozneje pa je postal član Reala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.