Šport > Nogomet
674 ogledov

Slovenski najstnik znova zaigral v ligi prvakov

Benjamin Šeško Epa
Šeško se je vrnil, Salzburg pa doživel prvi poraz.

Z dvema popoldanskima tekmama se je začel torkov spored elitne nogometne lige prvakov. Od Slovencev je bil dejaven Benjamin Šeško, ki je s Salzburgom v skupini G vpisal prvi poraz, avstrijske prvake je z 2:1 ugnal Wolfsburg. Mladi napadalec je priložnost dočakal s klopi, v zadnje pol ure pa je tudi nevarno zapretil nemškim vratom.

Wolfsburg, ki je pred kratkim zamenjal trenerja, je domači obračun odlično začel. Že v tretji minuti je bil po podaji Yannicka Gerhardta natančen Ridle Baku. Avstrijski prvaki so v 30. minuti izenačili prek Maximiliana Wöberja. Šeško je v igri vstopil tri minute po novem vodstvu Nemcev, ko je za 2:1 zadel Lukas Nmecha.

Osemnajstletni Radečan je izpustil zadnje štiri tekme Salzburga zaradi poškodbe in se vrnil v ligi prvakov, kjer je že pred tem odigral dve tekmi. Na zadetek tudi po tretjem nastopu v tem tekmovanju še čaka, nevarno pa je mladenič zapretil v 84. minuti, ko je sprožil z okoli 30 metrov, a je sijajno posredoval vratar Koen Casteels.

Rezultat se do konca ni več spremenil, Salzburg pa vseeno ostaja na vrhu skupine G s sedmimi točkami, Wolfsburg je začasno drugi s petimi. 

V skupini H sta se pomerila Malmö in Chelsea. Čeprav so se Švedi dobro branili proti lbranilcem naslova, je v drugem polčasu londonski predstavnik strl domače moštvo. V 56. minuti je lepo podajo Calluma Hudson-Odoia v vodstvo pretvoril Hakim Ziyech. Modri so imeli tudi v nadaljevanju več od igre in kar nekaj priložnosti, a zadeli niso več. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice