Šport > Nogomet
6408 ogledov

Urugvaj zavit v črno: nekdanji nogometni reprezentant si je sodil sam

Williams Martinez Epa
Urugvajski nogomet je v šoku, potem ko je nekdanji nogometni reprezentant pri komaj 38 letih storil samomor.

Iz Urugvaja prihaja tragična novica o smrti Williamsa Martineza, nogometaša, ki je leta 2003 nastopil celo za izjemno močno državno reprezentanco, sicer pa je večino svoje kariere preživel v klubih Južne Amerike.

38-letnika so v soboto zjutraj našli mrtvega v njegovem domu, po poročanju tamkajšnjih medijev pa naj bi si urugvajski branilec, ki je nazadnje nastopal v tamkajšnji drugi ligi za Villo Tereso, sodil sam.

Martinez naj bi usodno dejanje storil tekom karantene, v kateri se je nahajal po pozitivnem testu na Covid-19.

"Šokirani smo zaradi smrti Williamsa Martineza. Izražamo sožalje njegovi družini in prijateljem," so žalostno novico objavili pri Nogometni zvezi Urugvaja.

Novica je dodatno prizadela tamkajšnjo javnost, ker naj bi si Williams vzel življenje prav na urugvajski državni dan preprečevanja samomorov.

Urugvajec je poleg nastopa za urugvajsko reprezentanco leta 2003 svoj največji zvezdniški trenutek doživel leta 2006, ko je v Premier ligi nastopal za West Bromwich Albion ter na tekmi proti Evertonu celo dosegel enega izmed zelo redkih zadetkov svoje kariere.

V Evropi je sicer nastopal še v Franciji, kjer je v najmočnejši francoski ligi branil barve Valenciennesa ter v drugi francoski ligi Reimsa. Večino kariere je preživel pri urugvajskih klubih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice