Šport > Nogomet
236 ogledov

V Londonu odločitev šele po streljanju enajstmetrovk

David Raya Profimedia
V četrtfinale lige prvakov sta napredovala še Barcelona in Arsenal.

Londonski Arsenal, ki se je v ligo prvakov vrnil po sedmih letih, si je po streljanju enajstmetrovk zagotovil napredovanje med osem najboljših ekip tekmovanja. Topničarji so ob koncu prvega polčasa izničili prednost, ki si jo je Porto priigral na prvi tekmi, nato pa se je dvoboj zavlekel vse do streljanja enajstmetrovk. V njih je domači vratar David Raya zbral dve obrambi, pri gostiteljih pa so bili po vrsti uspešni Martin Ødegaard, Kai Havertz, Bukayo Saka in Declan Rice.

V prvem polčasu so bili domači nekoliko podjetnejši, a ob zgoščeni obrambi Portugalcev niso prihajali do veliko priložnosti. A v 41. minuti je kapetan Ødegaard z izjemno podajo v šestnajstecu nasprotnika našel Leandra Trossarda, Belgijec pa je nekoliko z leve strani natančno nameril v nasprotni kot Portovega gola za 1:0.

Leandro Trossard | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem polčasu so si nekaj manjših priložnosti prigrali tudi gostje, predvsem iz protinapadov, Arsenal pa je vršil pritisk, a tudi sam ni resneje ogrožal nasprotnih vrat. Izjemno priložnost za zadetek je takoj po vstopu v igro sicer zamudil Gabriel Jesus, ki je prišel do okroglega usnja malce na desni strani šestnajsterca, s svojim prvim dotikom na dvoboju ustrelil, vratar Porta Diogo Costa pa je z notranjo stranjo stegna žoga le nekako uspel odbiti v kot.

Arsenal je sicer že prej tudi zatresel mrežo preko Ødegaarda, a so sodniki ocenili, da je pred tem Havertz v prerivanju s Pepejem storil prekršek. Norvežan je imel še eno lepo priložnost, a je po odboju Coste z roba kazenskega prostora ustrelil za las mimo želenega cilja.

Bojevit in agresiven dvoboj se je tako zavlekel v podaljšek, na koncu pa so po strelih z bele pike napredovanje slavili Londončani.

Arsenal | Avtor: Profimedia Profimedia

Lewandowski postavil piko na i

Barcelona in Napoli sta se v Neaplju na prvi tekmi razšla z neodločenim izidom 1:1. V Kataloniji so domači nekoliko podjetnejše začeli dvoboj, a v uvodnih minutah vseeno niso bili pretirano nevarnejši. Toda v 15. minuti so na vrsto le prišle minute blaugrane.

Sprva je po podaji Raphinhe za vodstvo zadel Fermin Lopez, le dve minuti kasneje pa so domači izpeljali protinapad. Končal ga je Raphinha, a zadel vratnico, je pa akcijo dobro spremljal Joao Cancelo, ki je povišal na 2:0.

Joao Cancelo | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda Neapeljčani niso potrebovali veliko časa za pravi odgovor, na 1:2 so znižali po pol ure igre, ko je podajo Mattea Politana natančno zaključil Amir Rrahmani. Le nekaj trenutkov za tem bi gostje skoraj izenačili, a je poskus Giovannija Di Lorenza z glavo lepo zaustavil domači vratar Marc-Andre ter Stegen.

V drugem polčasu so Neapeljčani lovili izenačujoči zadetek, a jim ga ni uspelo doseči. Barcelona se je dobro branila, nato pa z lepo odigrano akcijo, ki jo je zaključi Robert Lewandowski, s tretjim zadetkom na dvoboju v 83. minuti potrdila četrtfinale, čeprav je Mathias Oliveira za Napoli pred koncem še stresel prečko.

Robert Lewandowski | Avtor: Profimedia Profimedia

Četrtfinale so si že zagotovili Bayern München, ki je s skupnim izidom 3:1 izločil Lazio, PSG, ki je s 4:1 odpravil Real Sociedad, Real Madrid, ki je z 2:1 končal pot Leipziga Kevina Kampla in Benjamina Šeška, ter branilec naslova Manchester City, ki je s kar 6:2 izločil Koebenhavn.

V sredo bosta znana še zadnja četrtfinalista, ob 21. uri bo madridski Atletico z Janom Oblakom igral proti Interju, ki je prvi obračun dobil z 1:0, Borussia Dortmund pa bo gostila PSV Eindhoven, prva tekma se je končala z 1:1.



Liga prvakov, osmina finala:

Barcelona : Napoli  3:1 (2:1)        /1:1/
Lopez 15., Cancelo 17., Lewandowski 83.; Rrahmani 30.

Arsenal : Porto  1:0 (1:0) 5:2*      /0:1/
Trossard 41.

* - po streljanju enajstmetrovk
/.../ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice