Šport > Nogomet
10269 ogledov

London na nogah, lastniki klecnili, odstopi se vrstijo

Chelsea FC protesti London
1/8
Epa
Torkova tekma angleške Premier League je imela zelo pester uvod na ulicah pred stadionom Stamford Bridge.

V okviru 32. kola elitne angleške nogometne lige je Chelsea pričakal Brighton & Hove Albion. Londonski modri klub, sicer eden od ustanoviteljev z vseh strani nezaželjene "superlige", se krčevito bori za preboj med prvo četverico, gostujoči "galebi" pa za golo preživetje.

Zaradi ukrepov za zajezitev pandemije covida-19 je bil Chelseajev hram med srečanjem seveda prazen. Prazne pa niso bile ulice pred stadionom v urah pred tekmo.

Uefa Liga prvakov Liga Evropa lovorika uhljati pokal "Superliga" Šport Vse se sesuva v prah, klubi odpadajo kot suho listje!

Na tisoče pristašev kluba v lastništvu Romana Abramoviča se je podalo v bližino Stamford Bridga in tam s transparenti, vzkliki in gestami ostro obsodilo separatistično dvanajsterico, svoj klub in pohlep multimilijarderjev.

Besno množico je skušal pomiriti Petr Čech, nekdanji vratar kluba s kultnim statusom, ki sedaj opravlja vlogo v upravi. Kot ste lahko uganili, ni bil prav uspešen.

Florentino Pérez Predsednik Reala Šport Obraz moralne dekadence: Pérez ujet na ogabni laži!

V večernih urah je britanski državni medij BBC poročal, da je Chelsea že začel pripravljati dokumentacijo za izstop iz dogovora o "superligi". Kmalu zatem so se pojavila še poročila, da se bosta enake poteze poslužila tudi Arsenal in Manchester City. 

Malce pred 21. uro po srednjeevropskem času je prišla še vest iz tabora Manchester Uniteda. Izvršni direktor Ed Woodward, ki je do sobote sedel v organih Uefe, medtem pa skrivaj tlakoval pot "superligi", je do konca leta napovedal odstop s položaja. Takšnega fiaska ni mogel preživeti niti on.

Po pročilih z Apeninskega polotoka se je z vodstvenega položaja poslovil tudi direktor Juventusa Andrea Agnelli. Tudi on je bil še nedolgo tega član organov, ki so skupaj z Uefo iskali rešitve za klubski nogomet.

Po neuradnih informacijah naj bi se kmalu sestalo vseh 12 klubov glede razpustitve lige.

protesti superliga Besne reakcije Šport Galič udaril po mizi: "Takšne lige ne priznavam! Zagabili so se mi"

Komentarjev 2
  • JZekspert 06:37 21.april 2021.

    Gringosi nikoli niso razumeli nogometa... in so ga poskusili uničit s svojimi bogataškimi prijatelji iz BV in Rusije. F.O.! No, že obstoječa LP je bolj Mastercard liga, pravi navijači že zdaj gledajo kaj drugega.

  • Avatar Leon
    Leon 06:15 21.april 2021.

    YES ! Čeferin bo veliki zmagovalec !

Sorodne novice