Šport
66 ogledov

Odbojkarji le v svetovni ligi

Odbojka, Vinčič, Urnaut CEV
Odbojkarska zveza Slovenije je dobila potrditev, da bodo odbojkarji lnastopali v svetovni ligi.

Kljub zapletom, ki so si jih v zadnjih dneh privoščili na Mednarodni odbojkarski zvezi FIVB, bodo slovenski odbojkarji naposled le zaigrali v svetovni ligi. To so si priigrali z zmago na zaključnem turnirju evropske lige.

"Obveščamo vas, da je Odbojkarska zveza Slovenije s strani FIVB pravkar prejela uradno potrditev, da je moška reprezentanca Slovenije uvrščena v tekmovanje v svetovni ligi 2016. Slovenija bo nastopila najprej od 17. do 19. junija 2016 na turnirju skupine S ter nato od 24. do 26 junija 2016 na drugem turnirju skupine U, skupaj z reprezentancami Portorika, Črne gore, Grčije in Kazahstana.  Ostalih podrobnosti v zvezi s tekmovanjem in organizatorji turnirjev nismo prejeli in vas bomo o tem obvestili takoj, ko prejmemo tudi to informacijo," so v sporočilu za javnost zapisali pri Odbojkarski zvezi Slovenije.

FIVB sprva Slovenije ni uvrstila na seznam 32 nastopajočih v svetovni ligi za naslednjo sezono. Predsednik OZS Metod Ropret od predstavnikov zveze, s katerimi se je pogovarjal - kot sam pravi, jih je bilo veliko -, ni dobil obrazložitve oziroma odgovorov o razlogih, da Slovenije na seznamu ni. V pravilih evropske lige jasno piše, da se zmagovalec uvrsti v svetovno ligo, če se strinja s pogoji za nastop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.