Šport
17 ogledov

Polona Hercog pokorila sedmo igralko sveta

polona hercog charleston Reuters
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v osmini finala WTA turnirja v Charlestonu ugnala tretjo nosilko Marion Bartoli. Francozinji, sicer finalistki zadnjega turnirja v Miamiju, se je tako maščevala za poraz pred 14 dnevi na Floridi.

6:4, 1:6 in 6:4 je bilo v korist Mariborčanke, ki je za senzacijo poskrbela po dveh urah in pol boja. Bilo je pričakovano, da bo Polona Hercog proti Marion Bartoli na zelenem pesku imela več možnosti za uspeh kot na trdi podlagi, saj se Francozinja nekoliko slabše giblje po igrišču, vsekakor pa je Polonina zmaga nad tretjo nosilko prijetno presenečenje.

Hercogova je v prvem nizu znova pokazala, da je ujela dobro formo, saj tako kot na dvoboju proti Lepchenkovi tudi tokrat nasprotnici ni ponudila niti ene same brejk žogice. Sama pa si jih je priigrala tri, eno pa tudi izkoristila. Prednost brejka pa je bila dovolj, da se je Štajerka razveselila zmage v prvem nizu (6:4).

V drugem je Polona podobno kot na dvoboju v Miamiju popustila, kar je tretja nosilka znala izkoristiti in z dvema odvzemoma servisa hitro izenačila na 1:1. No, tokrat pa se ni ponovil scenarij iz Miamija in iz še kar nekaterih drugih Poloninih letošnjih dvobojev, ko je izgubila tudi odločilni tretji niz. Tokrat je v tretjem nizu zaostajala že z 2:4, a nato se je vrnila in dobila kar štiri igre zapored ter z odločilnim brejkom v prav zadnji igri dvoboja s "passingom" prišla do tretjega brejka na dvoboju in posledično tudi končne zmage s 6:4, 1:6 in 6:4.

V četrtfinalu se bo Polona pomerila z Rusinjo, in sicer z boljšo na dvoboju Nadja Petrova Anastazija Pavljučenkova.

WTA Charleston, osmina finala:

Polona Hercog (Slo/14) : Marion Bartoli (Fra) 6:4, 1:6, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.