Šport
8678 ogledov

To se je zgodilo ob koncu dvoboja Ukrajinke in Belorusinje

Azarenka in Kostjuk Profimedia
Ukrajinska teniška igralka se bo porazu v drugem krogu OP ZDA ni želela rokovati s svojo krvnico.

Ukrajinka Marta Kostjuk je v drugem krogu turnirja za grand slam v New Yorku izgubila proti nekdanji prvi igralki sveta Belorusiniji Viktoriji Azarenki.

Ko sta se igralki po zadnji odigrani točki približali mreži, je nameravala Vika nasprotnici seči v roko, vendar je hitro postalo jasno, da se to ne bo zgodilo, zato sta v znak medsebojnega spoštovanja zgolj na rahlo udarili z loparjema.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je bila moja odločitev. Ne poznam niti ene osebe, ki bi javno in neposredno obsodila vojno v Ukrajini ter dejanja njihove države oziroma političnega vodstva. Tega pač ne morem podpirati," je svoje razloge pojasnila Ukrajinka.

Že od izbruha vojne v Ukrajini se v športnem svetu veliko razglablja o tem, na kakšen način bi se morali do te teme opredeliti ruski in beloruski športniki. Čeprav jih večina vojni nasprotuje, pa se kot po pravilu izogibajo nesporedni kritiki na račun politične elite, kar je na nek načun razumljivo, če se želijo tudi v prihodnje mirne vesti vračati nazaj v domovino.

Kostjukova je razkrila, da je Azarenki poslala sporočilo, s katerim jo je obvestila, da ji po koncu dvoboja ne bo segla v roko. Prav tako si je želela z Belorusinjo izmenjati mnenja glede vojne v Ukrajini, vendar do tega pogovora ni nikoli prišlo.

Azarenka je po dvoboju dejala, da se je z Ukrajinko pripravljena pogovarjati, ob tem pa poudarila, da tudi pred ruskim napadom na Ukrajino nista gojili posebnih prijateljskih vezi. "Pripravljena sem prisluhniti, razumeti, sočustvovati. Verjamem, da je empatija v tem trenutku zelo pomembna. To je bilo moje glavno sporočilo že od samega začetka," je poudarila.

Kostjukova je bila ena izmed pobudnic za izključitev Azarenke z ekshibicjskega turnirja pred začetkom grand slama v New Yorku.

"Predstavljajte si, da smo sredi druge svetovne vojne in zbiramo denar za jude, in bi Nemec želel igrati," je objasnila svoje stališče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice