Šport
22 ogledov

Vancouver po sledeh Detroita

vancouver canucks David Booth Reuters
Hokejisti Vancouvra v boju za prvo mesto v zahodni konferenci severnoameriške profesionalne lige Detroitu ne pustijo, da se odlepi. Tokrat so v domači dvorani premagali Colorado s 3:1 in obdržali zaostanek dveh točk za rdečimi krili.

S tem so tudi nadaljevali uspešen niz v medsebojnih tekmah s Coloradom, v zadnjih 15 tekmah so jih kar 13-krat premagali, dvakrat pa izgubili po podaljšku ali kazenskih strelih. Po dveh tretjinah je bil sicer izid izenačen (1:1), nato pa sta za zmago domačih poskrbela Danec Jannik Hansen in Alex Burrows, ki je v zadnji minuti zadel nebranjen gol.

Ottawa Senators so v zadnjem času dominantni v srečanjih s Florido, posebno v gosteh, kjer so dobili zadnjih pet obračunov, v zadnjih 20 pa so bili uspešni 17-krat. Tokrat so zmagali s 6:2, niti en igralec pa ni dosegel dveh golov, zato je omembe vreden le prvi gol v karieri Jima O'Briena.

V tekmah s srede na četrtek ni bilo izrazito razpoloženega strelca, saj nihče ni dosegel več od enega gola, zato so bili junaki predvsem tisti, ki so zadeli odločilni zadetek. Tako je v Montrealu zmago Bostonu iz kazenskega strela zagotovil Tyler Seguin, finski blisk Teemu Selanne je vprašanje zmagovalca v Pittsburghu, kjer je njegov Anaheim zmagal prvič v 11 letih, rešil že v tretji tretjini. S svojim 656. zadetkom (19. letošnji) se Finec je na lestvici najboljših strelcev na 12. mestu izenačil z Brandanom Shanahanom. Junak tekme v Edmontonu pa je bil igralec Toronta Tim Connolly, ki je v podaljšku zadel za končni izid 3:4.

Liga NHL:

Pittsburgh Penguins : Anaheim Ducks 1:2
Montreal Canadiens : Boston Bruins 3:4*
Florida Panthers : Ottawa Senators 2:6
Edmonton Oilers : Toronto Maple Leafs 3:4**
Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 1:3

*kazenski streli
**podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.