Šport
9 ogledov

Večer slovenskih mladcev

Rok Tičar je tudi v reprezentančnem dresu potrdil odlično formo. (Foto: Saša Des
1/24
Žurnal24 main
Slovenska hokejska reprezentanca je v tretjem kolu svetovnega prvenstva divizije I po podaljšku ugnala Veliko Britanijo s 4:3. Vse slovenske zadetke so dosegli mladi napadalci.

Slovenska hokejska reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva divizije I (skupina B) v Ljubljani dosegla še tretjo zmago. Slovenci so po podaljšku s 4:3 (1:0, 1:0, 1:3; 1:0) premagali Veliko Britanijo. Zadetke za Slovenijo so dosegli Jan Urbas,  Rok Tičar (dva) in Žiga Jeglič.

Slovenija tako zdaj za točko zaostaja za vodilno Madžarsko, ki je prav tako še neporažena. Ti ekipi se bosta pomerili zadnji dan SP v petek, že v sredo pa Slovence čaka tekma 4. kroga, njihovi tekmeci bodo Korejci.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Selektor Slovenije John Harrington je po srečanju dejal: "Vedeli smo, da je vodstvo z 2:0 zelo varljivo. Takoj ko dobiš en gol, se razmerje spremeni. Britanci so se vrnili z drugim golom, nas pa je čakalo še 15 minut hokeja. Bili smo na dnu, toda na srečo smo v podaljšku zadeli. Gol je padel iz ene od manj pričakovanih akcij, potem ko smo imeli več lepših priložnosti, pa nismo zadeli. Na SP ni slabih ekip, na takšnih tekmovanjih se lahko vse zgodi. Zato smo veseli, da imamo vsaj dve točki."

Gotovo smo mladi zelo uigrani, imamo veliko domišljije, malo tudi sreče, saj smo danes zadevali kot za stavo. Ampak tukaj ne gre pozabiti celotne reprezentance. Ne more le en napad odločiti prvenstva.
Žiga Jeglič

Žiga Jeglič, strelec zadetka v podaljšku je menil: "Gotovo smo mladi zelo uigrani, imamo veliko domišljije, malo tudi sreče, saj smo danes zadevali kot za stavo. Ampak tukaj ne gre pozabiti celotne reprezentance. Ne more le en napad odločiti prvenstva. Danes smo tekmo odločili mi, drugič jo bodo drugi. Pomembno je le, da bomo na koncu dvignili pokal za prvo mesto."

Jan Urbas pa je povedal: "Tekma je bila zelo težka. Britanci so igrali trdo. Vodili smo 2:0, malo je popustila zbranost in tekmeci so izenačili. Kljub temu smo se vrnili in spet povedli, dobili nesrečen zadetek ob koncu rednega dela, toda na koncu smo vseeno zasluženo zmagali."

SP v hokeju divizije I (skupina B), 3. kolo:

Slovenija : Velika Britanija 4:3 (1:0, 1:0, 1:3, 1:0) - po podaljšku
Urbas (19), Tičar (30, 52), Jeglič (63); Tait (46), Garside (46), Phillips (60)

Južna Koreja : Poljska 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)
Song (8), Cho (34); Laszkiewicz (4), Kotlorz (8), Dziubinski (20), Rzeszutko (37), Wajda (56)

Madžarska : Hrvaška 8:0 (3:0, 5:0, 0:0)
Vas (4), Pekete (4), Peterdi (16, 25, 33), Ladanyi (27), Svasznek (30), Magosi (33)

Lestvica:
1. Madžarska 9 točk, 2. Slovenija 8, 3. Velika Britanija 7, 4. Poljska 3, 5. Južna Koreja 0, 6. Hrvaška 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.