Šport > Zimski športi
68197 ogledov

Še nikoli videno: smučarski svet se čudi 'nemogočemu' manevru

Jan Zabystran Epa
Padec češkega smučarja je nemudoma postal prava spletna senzacija.

Alpski smučarji so se pretekli konec tedna mudili v norveškem Kvitfjellu, kjer sta bili na sporedu dve tekmi v hitrih disciplinah.

Sobotni smuk je pripadel Švicarju Nielsu Hintermannu, ki je slavil pred Avstrijcem Vincentom Kriechmayrjem in Kanadčanom Cameronom Alexandrom. V nedeljo je bil na sporedu še superveleslalom, zmagal je Kriechmmayr pred Kanadčanom Jeffreyjem Readom, tretje mesto pa sta si razdelila Švicar Marco Odermatt in Italijan Dominik Paris.

Miha Hrobat Smuk (M) Šport Hrobat svetla slovenska točka v Kvitfjellu Vincent Kriechmayr Kakšna preizkušnja! Šport Redko videno: prvega in zadnjega dobitnika točk ločila manj kot sekunda

Z nedeljskim superveleslalmom se je s startno številko 52 spoprijel tudi češki smučar Jan Zabystran, čigar nastop se je končal z odstopom. Njegov padec je kmalu zatem postal prava spletna senzacija, saj jo je smučar odnesel brez posledic, za povrhu pa je postregel še z osupljivim manevrom.

Na prvi pogled se je zdelo, da bi mu lahko neprijeten padec pustil hude posledice, a se je Zabystran začuda izognil vsem poškodbam. Potem ko se je uspel ustaviti brez pomoči zaščitne ograde, se je s prevalom nazaj postavil nazaj na smuči in odsmučal v dolino.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Še nikoli nisem videl, da bi kdo storil kaj takšnega z dolgimi smučmi," je za Krone.at komentiral nekdanji avstrijski smučar in strokovni komentator Hans Knauss in dodal: "Za to moraš biti res nadarjen. To ni mogoče. Ne, hvala, jaz tega ne bi poskusil."

"Čeprav ne na način, kot bi si želel, sem se vendarle znašel na Eurosportu," pa je odmevnost nesreče komentiral osrednji akter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurosport (@eurosport)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 11:36 20.februar 2024.

    Koji vam je Q ?? Mislim , da niste glih pri sebi ! Še jaz sem imel bolj spektakularen dogodek !