Svet
9486 ogledov

Babica pobegnila iz doma za ostarele

starejša ženska upokojenka park sprehod Profimedia
Razlog pobega seže v srce.

Nemška policija je objavila, da je obravnavala primer pobega starejše ženske iz doma za ostarele. Policisti iz Brunswicka so žensko, staro 101 leto, našli na begu; povedala jim je, da je pobegnila zato, da bi lahko bila s svojo hčerko na njen rojstni dan.

Doma za ostarele je zapustila peš, nato pa tavala po predmestju in iskala dom svoje hčerke. Ko so jo policisti našli, so jo z avtomobilom odpeljali nazaj v dom, pred tem pa ji omogočili, da je videla svojo hčerko. Zaradi varnostnih razlogov spričo koronavirusa sta to storili iz primerne varnostne razdalje, babica pri tem ni zapustila policijskega vozila.

koronavirus COVID-19 SARS-CoV-2 virus Brazilija Koronavirus Svet Izjemna novica iz Italije

Merklova optimistična, a previdna

Širjenje virusa v Nemčiji se sicer postopno umirja. Nemška kanclerka Angela Merkel je danes dejala, da vidi razloge za previden optimizem glede izbruha koronavirusa v Nemčiji. Po njenih besedah se namreč že opazi sploščitev krivulje števila okuženih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Nemčiji je od sredine marca okrnjeno javno življenje, ljudi pozivajo, naj ostanejo doma in hodijo ven le za najnujnejše opravke. Po oceni Merklove v državi ne bodo uvajali dodatnih omejitev. Je pa pozvala državljane, naj se držijo preventivnih ukrepov tudi med velikonočnimi prazniki.

Kanclerka pa zaenkrat še ni želela povedati nič o nadaljnjih korakih v času do poletja. "Trenutno razmišljam od dneva do dneva," je dejala. V Nemčiji so potrdili skoraj 110.000 okužb, ozdravelo pa je 50.000 ljudi. Na intenzivni negi je okoli 3000 bolnikov, umrlo pa je več kot 2100 ljudi.

Koronavirus Koronavirus v SLO Zdravje NAJNOVEJŠE: Okuženi s covid-19 po občinah

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Žurnalček 11:23 10.april 2020.

    Nemčija vodi statistiko umrlih v Upokojenskih domovih posebej . Ta št. je okoli 700 !!!!!

  • nina 07:32 10.april 2020.

    Normalno,tako bo preživela,pametna babica.

  • Avatar Marjan Ješovnik
    Marjan Ješovnik 20:00 09.april 2020.

    Katastrofa in to brez telefona.