Svet
5327 ogledov

Grozljiva nesreča: Prevrnila se je prikolica, polna maturantov

Prometna nesreča pri Labinu
1/3
Pixsell
Na kraj nesreče je odhitelo pet ekip nujne medicinske pomoči.

Iz Hrvaške prihajajo vesti o hudi nesreči, ki se je pripetila v okolici mesta Labin. Po poročanju hrvaških medijev, se je v bližini mesta prevrnil traktor s prikolico, v kateri se je v tistem trenutku nahajalo več maturantov, ki so praznovali Norijado (tradicionalno praznovanje maturantov ob zaključku srednješolskega izobraževanja).

Po poročanju portala Istarski.hr naj bi šlo za skupino maturantov iz Srednje šole Mate Blažine v Labinu. Po praznovanje zadnjega šolskega dne so se maturantje z dvema tovornjakoma in traktorjema odpravili iz Labina na proslavo v Prtlog. Na cesti, ki vodi proti Dugi Luki pa je prišlo do nesreče, ko se je na klancu prevrnila prikolica.

"Pot do zaliva je polna ovinkov. Vsi otroci so okrvavljeni in obtolčeni. Oskrbeli so jih na urgenci, sedaj pa jih peljejo v Pulj," je dejala mati enega izmed maturantov, ki se je vozil v avtomobilu za traktorjem.

Za zdaj neuradni vzrok nesreče naj bi bil odpoved zavor na traktorju. Do nesreče je prišlo malo pred 11. uro. Na kraj so takoj napotili reševalno vozilo, v kateri je bilo pet ekip. V nesreči se je poškodovalo 10 do 15 maturantov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.