Svet
31523 ogledov

Zaradi šestih mulcev je cela Hrvaška v ognju

Požar na Hrvaškem Ivo Cagalj / PIXSELL
Avtocesta A1 je spet odprta, a zaradi dima so omejili hitrost.

Na policijsko postajo v Knin so po navedbah hrvaških medijev včeraj v popoldanskih urah privedli več oseb, za katere sumijo, da so povezane s požari na območju šibeniško-kninske županije, natančneje s požarom pri kraju Kistanje. 

Gre za pet mladoletnih oseb in enega 18-letnika, ki jih je policiji prijavil nadzornik Nacionalnega parka Krk. Štiri med njimi so hrvaški državljani iz bližnje vasi, dva pa Srba, katerih starši poleti prihajajo v omenjeno vas. 

Zaposlena v Nacionalnem parku Krka, ki dela na recepciji v Burnumu, se je vračala domov, ko je na poti videla mladeniče na kolesih pod nadvozom v križišču Kristanje-Knin-Oklaj. Zdeli so se ji sumljivi, zato jih je prijavila čuvajem narodnega parka. Nadzornik NP Krka je stopil z njimi v stik in priznali so mu, da so zakurili ogenj. 

Požari na Hrvaškem Kaos zaradi požara Svet Vozniki na avtocesti pred ognjem bežali v nasprotno smer

Nadzorniku parka so povedali, da je ogenj okoli 13. ure zakuril 17-letik, a je ušel izpod nadzora. Poskušali so ga pogasiti in so, ko so ugotovili, da "je vrag odnesel šalo" ter so povzročili velik požar, pobegnili. 

Po pogovoru z njimi je nadzornik Nacionalnega parka Krke mladeniče prijavil policiji. Polnoleten je le brat 17-letnika, ki je prižgal ogenj. 

Hrvaški Index.hr piše še, da so mladoletniki znanci policije in lokalnega Centra za socialno delo.

Avtocesta spet odprta

Hrvaški mediji sicer poročajo, da je avtocesta A1 Zagreb-Split-Ploče spet odprta za vsa vozila, a med razcepoma Benkovac in Pirovac je zaradi dima hitrost omejena na 60 kilometrov na uro. 

Požari na Hrvaškem | Avtor: 24sata 24sata

Zaprte pa so državne ceste DC27 Benkovac-Stankovci u Pristegu, državna cesta DC59 med Kninom in Pirovcem v Kistanjah, ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina in ŽC6258 Smilčić-Islam Latinski (DC56).

Gasi več sto gasilcev in vojakov

Požar so po navedbah 24sata ustavili kilometer in pol pred krajem Drniš, hiše niso ogrožene, požar gasi okoli 200 gasilcev in vojakov. Proti Drnišu so zjutraj poletela tri gasilska letala, dobili pa bodo še dodatno vojaško pomoč. Prav tako so ogenj ustavili pred hišami v Pristegu. 

Gasilci imajo za zsabo težko noč, jutro pa ni bilo nič boljše. Požar je v ponedeljek zvečer okoli 20.30 izbruhnil še na območju zahodno od Brele na Makarskem primorju. Del državne ceste D8 od Brele proti Omišu, ki je bil od 21.25 zaprt za ves promet, spet odprt danes zjutraj. 

Požar na hrvaški obali Svet Hrvaška obala spet v plamenih Split požar Video Svet Katastrofalne posledice požara v Splitu iz zraka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar gujdek
    gujdek 21:52 23.avgust 2017.

    Nalomiti jih ko majmune, a le v primeru dokazane krivde.

  • Janez_53 10:06 22.avgust 2017.

    Sasquatch, če bi prebral članek, bi videl, da piše, da so ŠTIRJE HRVAŠKI DRŽAVLJANI IZ BLIŽNJE VASI, DVA STA PA SRBA.

  • sasquatch 09:12 22.avgust 2017.

    Sklicevati se na Index kot na verodostojen vir informacij, je tako, kot bi se sklicevali na Slovenske novice ali 24ur. Index je že včeraj objavil članek z naslovom, v katerem navaja, da so policisti v Kninu prijeli sedem mladeničev, za ...prikaži več katere se sumi, da so podtaknili požar. Pomemben podatek, ki je prav tako izpostavljen že v naslovu članka je, da sta dva mladeniča srbska državljana... Kaj pa preostalih pet, katerih državljanstva so zamolčali?! Ali so državljani Gvatemale?!