Svet
18463 ogledov

Hrvaški Fritzl. Grozljivo, kaj je 16 let počel hčerki

Zloraba otrok Shutterstock
Hrvaško spet pretresa primer dolgoletnega zlorabljanja dekleta. Začelo se je, ko ji je bilo komaj 12 let.

Višje kazensko sodišče na Hrvaškem je zavrnilo pritožbo 58-letnega S. R. in potrdilo sklep Županijskega sodišča v Zadru o zavrnitvi zahteve za obnovo kazenskega postopka, v katerem je bil leta 2017 obsojen na 40 let zapora zaradi posiljevanja lastne mladoletne hčerke in posilstva žene.

Pritožbeno sodišče ocenjuje, da je prvostopenjsko sodišče pravilno in utemeljeno zavrnilo obsojenčevo zahtevo za obnovo kazenskega postopka z utemeljeno obrazložitvijo, da S. R. v svojem predlogu ne navaja novih dejstev oziroma ne navaja novih dokazov, ki bi bili primerni za oprostilno ali obsodilno sodbo po milejšem zakonu.

V dokaznem postopku je bilo ugotovljeno, da je S. R. svojo hčer začel zlorabljati, ko je bila stara 12 let, kar je počel naslednjih 16 let, v tem času pa jo je posilil kar 1550-krat.

Po poročanju medijev je zlorabljena deklica imela otroka z nasilnim očetom, pri 15 letih pa je poskušala narediti samomor. Poleg nje je S. R. trpinčil tudi svojo ženo in pet otrok, ki so, kot je bilo rečeno ob izreku sodbe, vsakodnevno trpeli njegove žalitve in fizično trpinčenje.

Mediji so tudi poročali, da je zlorabljena žena poiskala pomoč na centru za socialno varstvo, kjer so ji dejali, da »s tem norcem nočejo imeti opravka«.

Psihiatrični pregled je pokazal, da je S. R. merljiva oseba z osebnostno motnjo, poleg prestajanja kazni zapora pa mu je bil izrečen tudi varnostni ukrep psihosocialne obravnave. Ugotovljeno je bilo tudi, da se med storitvijo vseh kaznivih dejanj ni niti malo pokesal ter da ni upošteval družbenih norm in ni prevzemal odgovornosti za svoja dejanja.

Italijanska policija - fotografija je simbolična Ovadba ravnatelja Svet Saj ni res: teta bičala petletnega nečaka nasilje zloraba otrok deklica Svet Svet 23 let zapora za očeta monstruma. Nedaleč stran od Slovenije Zloraba Policija Svet Grozljivo, kaj je 25-letnik počel deklici, mlajši od 15 let

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 07:26 15.marec 2024.

    Tudi pri nas v kleteh posiljujejo ljudi ....

  • Palson 05:42 15.marec 2024.

    Da ni celo kakšen "klečavac"?

  • Ender3 21:35 14.marec 2024.

    No ta je res pravi Fritzl. Človek in vreden, da živi..