Svet
5224 ogledov

Konec bega za Filippa, Giulia se je borila do zadnjega

Giulia Cecchettin Profimedia
Skrivnostno izginotje Giulie in njenega bivšega se je končalo tragično. Filippo je končno v zaporu.

Filippo Turetta je bil po poročanju italijanskih medijev aretiran blizu Leipziga v Nemčiji. Po tednu dni se je beg 22-letnika končal ob avtocesti A9 blizu mesta Bud Durremberg. Avto je ustavil na reševalnem pasu, saj mu je zmanjkalo goriva. Zmanjkalo mu je tudi denarja, da bi dotočil gorivo.

Nemške oblasti bodo morda 22-letnika lahko izročile Italiji že v naslednjih desetih dneh, saj Turetta temu ni nasprotoval.

Včeraj zvečer se je sicer več tisoč ljudi udeležilo pohoda z baklami v spomin na Giulio, v sosednji Italiji so zaradi številnih femicidov vse glasnejši pozivi za zaščito žensk.

Giulia Cecchettin | Avtor: Profimedia Profimedia

Kaj se je zgodilo? 

Kot smo pisali, sta odšla 22-letna bivša partnerja Giulia in Filippo prejšnji konec tedna na večerjo, saj sta po razhodu ostala prijatelja. Razšla sta se avgusta letos. Pozno zvečer pa se Giulia po dopisovanju s sestro ni več oglasila. V Italiji so sprožili obširno iskalno akcijo, ki se je končala tragično. 

Posnetek zaslona Po večerji Svet Skrivnostno izginotje 22-letnice in bivšega

Giulia Cecchettin | Avtor: Profimedia Profimedia

V soboto so po tedni dni na območju med jezerom Barcis in Piancavallom gasilci v grapi našli truplo mladenke. Po prvih ugotovitvah je bila Giulia, ko jo je morilec skril v grapo, že več časa mrtva. Imela je namreč najmanj 20 vbodov.

Giulia Cecchettin | Avtor: Profimedia Profimedia
Po ogledu trupla so ugotovili, da se je z napadalcem borila do zadnjega, saj je imela veliko ran tudi na rokah. Umrla je že nekaj ur po usodni večerji, malce pred polnočjo. Morilec je njeno truplo po umoru odpeljal več sto kilometrov od mesta napada in jo odnesel do grape. 

Spregovoril oče morilca

Na pohodu z baklami v spomin Giulii sta bila tudi starša 22-letnika. Oče Nicola Turetta je za medije dejal, da je celotna družina "še vedno v šoku". Dodal je, da "ne razumejo, kako se je kaj takega lahko zgodilo. Družini izrekamo najgloblje sožalje, saj smo si bili zelo blizu, imamo jih radi."

Povedal je, da so dekle dobro poznali in da sta pred razhodom izgledala popoln par: "Nihče ne more pripeljati Giulie nazaj. Ne razumem, kako je lahko kaj takšnega naredil fant, ki sva mu želela dati vse." Po njegovih besedah se je Filippo zdel popoln sin, nikoli ni imel težav v šoli, nikoli se ni prepiral s sošilci, niti z bratom: "Nepredstavljivo je, da je storil kaj takega, nekaj se mu je zgodilo v možganih."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar jate
    jate 08:20 20.november 2023.

    žal,v možganih mirnih se dogajajo najmračnejše misli...tu še kako držita dva pregovora ..pes ,ki laja ne grize in tiha voda bregove dere,sožalje obema družinama.