Svet
1458 ogledov

Levinja pobegnila iz živalskega vrta. Prebivalce pozivajo, naj ostanejo doma

Levinja epa
Več prebivalcev je poročalo, da so opazili levinjo.

Nemški mediji poročajo, da je ponoči iz živalskega vrta na jugu Berlinu pobegnila žival. Tiskovni predstavnik policije v Brandenburgu an der Havel je v četrtek dejal, da domnevajo, da gre za levinjo. Zato pozivajo vse prebivalce, naj ne zapuščajo doma. Prav tako svetujejo, da vse domače živali zaprejo v dom.

Kot je na zahtevno nemške tiskovne agencije (dpa) zgodaj zjutraj sporočila policija, so reševalne službe sprožile obsežno iskalno akcijo s helikopterji v mestu Kleinmachnow in v sosednjih skupnostih. Med drugim so o nevarnosti prebivalce opozarjali preko opozorilnih aplikacij, poroča avstrijski portal oe24. Prebivalci so še dejali, da je nad mestom vso noč letel vsaj en helikopter. Na lov za pobeglo živaljo so se policisti podali tudi z oklepnim vozilom Survivor. Med tiskovno konferenco policije so dejali, da so policisti že dvakrat opazili levinjo, zakaj je niso ustrelili, ni jasno, poroča nemški portal Bild.

Po besedah policije so za divjo žival izvedeli preko prič. Prav tako se po spletu širijo posnetki, kako velika mačka preganja in napada divjega prašiča.

Kleinmachnow se sicer nahaja na južnem obrobju Berlina. Mesto ima okoli 20.000 prebivalcev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • ico8 11:04 21.julij 2023.

    Ce ze nihce ne zna pri Z24 drugega jezika kot cefurscino, dajte vsaj stricu Googlu moznost, da vam prevede clanek iz "dojclanda"! Levinja je pobegnila arabskemu klanu, ki imajo vse mogoce divje macke na svojih, z drogami zasluzenih, ogromnih parcelah ...prikaži več pred vilami z 10 milijonskimi vrednostih.

  • Kmodri 19:23 20.julij 2023.

    Kakšno pobeg! To je v skladu z agendo zelenih naselitev zveri v urbanem okolju za vzpostavitev naravnega ravnovesja!