Svet
970 ogledov

Najbolj zaželen kraj v tem trenutku

popolni sončni mrk
1/5
Na tisoče ljudi s celega sveta se je zgrnilo v mesto s 7.000 prebivalci.

Sončni mrk, ki bo viden v ZDA, je v mesto Madras v zvezni državi Oregon privabil skoraj 100.000 obiskovalcev. Mesto severno od Portlanda naj bi bilo popolna lokacija za ogled popolnega sončnega mrka. 

Kanadski astronom Chris Gainor se je pripeljal, da bi videl popolni sončni mrk. Kot je dejal, sta tisti dve minuti resnično nekaj posebnega. Na temo, ki nenadoma zajame svet, se odzovejo ptice. "Dobiš občutek, kje je naše mesto v vesolju," je za CBC povedal Gainor. 

V mesto se je zgrnilo toliko ljudi, da so morali na pomoč poklicati policiste od drugod, postaviti dodatne stolpe za mobilno omrežje in 500 prenosnih stranišč. 

Ljudje so pripravljeni plačati tudi več tisoč dolarjev za sobo. "Pred tremi meseci sem si rekel, da bi si morali ogledati mrk. Začel sem klicati za namestitev, a so se mi ljudje smejali. Rekli so, da so vse nastanitve razprodane že tri leta," je povedal Tim Villanueva, ki je s sinovoma pripotoval iz San Francisca. Ni jim preostalo drugega, kot da so kupili šotor in zakupili parcelo za 220 dolarjev na noč. 
 

Komentarjev 1
  • Onlytime 21:32 21.avgust 2017.

    Ko, da je ta sončni mrk kaj posebnega. Sredi dneva pač za par minut ugasne sonce, posledično se malček ohladi in to je to. Večkrat videno.