Svet
8155 ogledov

Nove podrobnosti o napadu ovčarke na malčico

Nemški ovčar Profimedia - fotografija je simbolična
Napad se je zgodil na domu starih staršev.

V petek se je blizu Rima zgodila huda tragedija, kjer je nemška ovčarka napadla malčico in njeno babico. Znane so nove podrobnosti o napadu in stanju malčice ter babice.
 
Kot so sprva poročali italijanski mediji, sta dveletno deklico in njeno babico v kraju Anguillara Sabazia v bližini Rima napadla nemška ovčarja babice. Hudo poškodovano deklico so s helikopterjem odpeljali na Polikliniko Gemelli.

Napad se je zgodil na domu starih staršev. Malčico sta imela v varstvu, saj sta bila njena starša v službi. V bolnišnico so odpeljali tudi hudo poškodovano babico.

Znane nove podrobnosti

Stanje malčice je zelo resno, saj je utrpela hude poškodbe glave in okončin. Morala je tudi na peturno operacijo, trenutno je na intenzivni terapiji. Hude poškodbe je utrpela tudi babica, ki je želela ubraniti malčico. Morala je na operacijo desne roke, trenutno je na intenzivni terapiji, a bo morala na nadaljnje operacije.

Po prvi rekonstrukciji je bila ženska s svojo vnukinjo na vrtu, ko jo je napadel eden od dveh nemških ovčarjev. Malčico in babico je rešil sosed, ki se je postavil mednju in psa. On je bil tudi tisti, ki je poklical pomoč in zahteval reševalno vozilo ter helikopter.

Zakaj je pes napadel babico in vnukinjo, še ni jasno. Teta deklice je povedala, da psa do zdaj nista povzročala težav. Kot je povedala ena izmed prič, sta imela babica in dedek dva nemška ovčarja, samca in samico. Pred kratkim je samica poginila, zato sta kupila novo nemško ovčarko. Deklico in babico je napadla nova nemška ovčarka. 

Psičko so prevzeli veterinarji lokalne zdravstvene oblasti in jo premestili v pasji center Bracciano. Drugi nemški ovčar, ki ni napadel nikogar, je ostal v vili babice in dedka. 

Preberite tudi: Ponujanje roke ob prvem kontaktu s psom je mit.

Nesreča-Tepanje-30.4.2022 Slovenija Slovenija Tragična smrt na štajerski AC: Kriv naj bi bil policist, ki je tudi trener Zobozdravnik Pri zobozdravniku Slovenija Velika novost glede belih plomb

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Fulmmer 16:46 25.februar 2024.

    Čakam komentarje da pes itak ni nič kriv.....

  • Kmodri_ 17:54 20.februar 2024.

    Še en dokaz, da imajo psi kosmata ušesa!

  • Idioti 11:22 20.februar 2024.

    A je vojne v UA konec ? Kdo je zmagal ? Popapala maca jezik !