Svet
2569 ogledov

Po gašenju požara našli truplo dojenčka

gasilci Francija Profimedia Francoski gasilci med gašenjem.
V večstanovanjski zgradbi so naleteli na grozljivo odkritje.

V torek okrog 11. ure so gasilci v mestecu Le Quesnoy, v departmaju Nord na severu Francije, prejeli obvestilo o eksploziji in požaru v stavbi, kjer so bila štiri stanovanja. Eno od stanovanj je bilo moč najeti prek platforme Airbnb.

Požar so gasili do 17. ure, nato pa so gasilci in preiskovalci vstopili v zgradbo in pregledali prizorišče. Naleteli so na grozljivo sceno.

V enem od stanovanj so našli torbo, v njej pa truplo dojenčka. Nihče od stanovalcev zgradbe ni vedel povedati, čigav je otrok, navajajo francoski mediji.

Nihče ni videl nič

Mediji poročajo, da je v enem od stanovanj živela mati samohranilka s starejšim otrokom, nihče pa ni opazil, da bi bila katera od stanovalk pred kratkim noseča, niti tega, da bi v zgradbi bival dojenček.

Na mesto dogodka so prišli forenzični preiskovalci, a so morali v večernih urah zapustiti poslopje zaradi možnosti zrušenja strehe. Policija je zagnala preiskavo eksplozije in še ugotavlja, za čigavega otroka gre.

Mestece Le Quesnoy leži ob meji z Belgijo, nekaj kilometrov južno od Lilla. V njem živi malce manj kot 5.000 prebivalcev, znano pa je po svojih utrdbah iz 16., 17. in 18. stoletja.

Le Quesnoy | Avtor: Wikipedia Wikipedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.