Svet
5894 ogledov

Plakat z Melanio se je po družbenih omrežjih razširil kot virus

Melania Trump Profimedias
Melania na oglasu za učenje slovenščine.

"Samo predstavljajte si, kaj lahko dosežete z malo angleščine," se glasi napis na oglasnem panoju s fotografijo ameriške prve dame, Sevničanke Melanie Trump, ki je znana tudi po tem, da njena angleščina ni ravno odlična.

Oglasni pano je v Zagrebu postavil Ameriški inštitut, ki tako oglašuje učenja angleškega jezika.

"Čeprav nekateri opozarjajo na dvoumnost sporočila in možnost, da jih Melania toži zaradi uporabe njene podobe, na Ameriškem Inštitutu niso niti najmanj zaskrbljeni. Ne glede na to, kako ljudje dojemajo sporočilo plakata, je ta postal hit in o njem danes govori vsa Hrvaška,"  piše Index.hr. 

Večernjega lista pa poroča, da za zamislijo stoji Ivis Burić, ki pojasnjuje, da so se za takšen oglas odločili, ker so želeli spomniti na pomembnost poznavanja tujih jezikov. Melania Trump se je Burićevi zdela kot idealen primer, kako lahko poznavanje tujega jezika človeka pripelje celo na mesto ene najpomembnejših oseb na svetu.

"O Melaniji Trump imajo lahko ljudje različna mnenja, a nihče ne more zanikati njenega uspeha, ki je gotovo tudi posledica njenega znanja angleščine," je povedala Burićeva.

Nataša Pirc Musar: To je podlo in nizkotno

 "To je podlo, nizkotno in brez pravnega temelja," je ogorčena odvetnica Nataša Pirc Musar, ki bdi nad nedovoljeno uporabo Melaniine podobe v komercialne namene v Sloveniji. 

Glede na to, da je ta plakat na Hrvaškem, Musarjeva še razmišlja, ali bo svojo stranko Melanio Trump o tem sploh obvestila. "O čisto vsem pač Melanie ne obveščam, vsega tega je preprosto preveč," je povedala za portal Siol.net.

Komentarjev 1
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:58 18.september 2017.

    Prostitutke pa res ne potrebujejo znanja tuji jezikov. Za sporazumevanje uporabljajo drug organ.