Svet
19047 ogledov

Tragičen konec iskanja srbske deklice Danke

pogrešana deklica pronadjime.mup.gov.rs
Policija je prijela dve osebi, ki naj bi bili odgovorni za smrt deklice Danke Ilić, ki so jo iskali od prejšnjega torka, je potrdil predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Imamo slabe novice o Danki. Policija je prijela dve osebi, ki sta, če dobro razumem, ubili malo Danko. Kot razumem, sta dejanje priznali," je na izredni seji vlade dejal srbski predsednik Aleksandar Vučić. Prijeti osebi naj bi policiji povedali, kje je dekličino truplo. "S kakšnimi pošastmi imamo opravka," je še dejal Vučić in se zahvalil policiji za opravljeno delo. 

Danes zjutraj naj bi policisti med forenzično preiskavo avtomobilov našli sledove krvi. Na tej podlagi so prijeli dve osebi. Srbski Blic poroča, da naj bi bila zločina osumljena delavca Javnega komunalnega podjetja Vodovod iz Bora. Šlo naj bi za dva 50-letna moška, eden iz naselja Luka in enega iz naselja Zlot. Z vozilom fiat panda naj bi okoli 13.50 na ulici zbila dveletno deklico, ki je za posledicami trka umrla.

"Deklica je stala sredi ceste. Pripeljala sta se z veliko hitrostjo. Izstopila sta iz avta in namesto, da bi ji pomagala, sta jo dala v prtljažnik vozila. Deklico sta odpeljala na deponijo in jo tam odvrgla. Najprej sta truplo pokrila s smetmi, da ga ne bi bilo mogoče opaziti, nato pa sta se dogovorila, da temeljito očistila avtomobil s kislino in kemikalijami, da odstranita sledove krvi. Forenzična analiza in preiskava s posebnimi lučmi je potrdila prisotnost krvi. Kasneje je bilo potrjeno, da kri pripada Danki," piše Informer. 

Moška sta trenutno v 48-urnem pridržanju. 

Starša tragično preminule deklice in dekličin dedek so danes zjutraj prišli na policijsko postajo, kjer so jim policisti povedali, kaj se je zgodilo. Kmalu zatem je pred prostore policijske postaje prispelo reševalno vozilo. Kot poroča Blic, so mamo in očeta prepeljali v bližnji zdravstveni dom.  

Deklica je bila pogrešana od prejšnjega torka, ko je izginila z domačega dvorišča. Od takrat je potekala intenzivna preiskava, med katero je policija večkrat zaslišala dekličine sorodnike, pregledali so teren v okolici kraja izginotja, sledi pa so v nekem trenutku vodile celo na Dunaj

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • Naklonsky 13:17 04.april 2024.

    Groza, groza! Ko danes prebiraš v raznih firumih smrt enemu, smrt drugemu…kam vodijo človeška grozodejstva nekaterih? Ali je res človeško življenje, zlasti otrok res tako malo vredno?

  • nostradamus 12:53 04.april 2024.

    ne groza je da je bila deklica se ziva ko sta jo zadela z avtomobilom in je jokala potem jo je eden teh morilcev zadavil upam da ne prezivita tudi 24ur v zaporu saj so v zaporih barabe a tadva ...prikaži več bosta zagotovo dobila kar si zasluzita.

  • Avatar NickMason
    NickMason 12:25 04.april 2024.

    Groza