Svet
4190 ogledov

Ženska z Dunaja: "Na sliki ni Danka. Živim v peklu!"

pogrešana deklica pronadjime.mup.gov.rs
Po tem, ko naj bi na Dunaju videli pogrešano srbsko deklico Danko, so se avstrijski mediji dokopali do identitete ženske z Dunaja, ki je na slikah, na katerih naj bi bila pogrešana deklica.

Avstrijski portal Kosmo poroča, da so njihovi novinarji našli eno od dveh žensk s posnetkov z Dunaja, na katerih je videti dve ženski skupaj z deklico, ki spominja na pogrešano Danko Ilić. S 36-letno žensko so stopili v stik pred družbenega omrežja Facebook. Gre za romunsko državljanko, ki živi in dela na Dunaju. 

36-letnica pravi, da je na fotografijah njena hčerka. Novinarjem je posredovala fotografije sebe, svoje mame in deklice kot dokaz, da ne gre za pogrešano deklico iz Bora v Srbiji. "Kaj naj rečem? Od nedelje živim v peklu," je za Kosmo dejala 36-letna ženska. "Bila sem v Welsu, ko sem preko noči dobila nekaj sporočil, da se posnetki, na katerih sem, delijo po vseh družbenih omrežjih, na televiziji v Romuniji in Srbiji ter da me iščejo zaradi pogrešanega otroka. V nedeljo sem takoj odšla na policijo v Welsu in prosila za pomoč, a so me poslali domov in mi svetovali, da grem na policijo na Dunaju. Včeraj sem odšla na policijo v 21. okrožju. Prosila sem jih, da mi pomagajo in zaščitijo mene, mojega otroka in mojo mamo. Poslali so me domov," je povedala. Vse skupaj se je le še stopnjevalo, ker je bila njena slika v vseh medijih. "Bila sem močno prestrašena, nisem vedela, kaj naj naredim. Obšel me je strah, da bom ostala brez dela," je dejala. 

"Nihče si ne more predstavljati, kakšna nočna mora je to. Mama sem, hudo mi je zaradi otroka iz Srbije in želim, da ga najdejo. A to, kar prestajava z mojo mamo, je enako zastrašujoče. Policija je prišla k meni domov, vse sem jim povedala in na koncu so se mi opravičili za vse, kar sem prestala. Prosili so me, da pridem jutri na policijsko postajo, da podpišem zapisnik. Želim, da se to konča in da ne vse skupaj pozabimo," je še povedala.

Novinarja Kosma so policiji predali vse informacije, ki jim jih je posredovala sogovornica. Avstrijska policija je danes zjutraj potrdila, da osebe s posnetkov niso v nikakršni povezavi z izginotjem Danke Ilić. 

Da bi Danka lahko bila na Dunaju, se je začelo ugibati, ko je 30. aprila srbski državljan, ki živi na Dunaju, policiji prijavil, da je na postaji tramvaja videl otroka, podobnega danki. Slikovni material so, po besedah dunajske policije, pogledali tudi starši deklice in da bi lahko šlo za pogrešano Danko. Avstrijska policija je nato v javnosti objavila fotografije in prosila vse, ki bi karkoli vedeli o ljudeh s fotografij, da jih o tem obvestijo. 

Deklico Danko pogrešajo od 26. marca, ko je izginila z dvorišča družinske hiše. Še vedno je kar nekaj nejasnosti glede njenega izginotja. Mama pogrešane deklice je hčerkino izginotje prijavila uro in pol po dogodku, v vmesnem času pa naj bi s telefona brisala sporočila in podatke o klicih. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 3
  • Idioti 09:20 04.april 2024.

    Zelo expeditivni organ , ki se imenuje Interpol in Europool . Javi se jim ženska , oni pa zgleda , kao to ni njihova stvar in jo pošljejo na Dunaj na Policijo . Če ta EU ni fuknjena , pol nobeden ni !

  • Avatar Latissa
    Latissa 09:18 04.april 2024.

    Intuicija mi pravi, da so malo ubili in nekje zakopali. Pošasti se največkrat skrivajo doma za 4 stenami

  • bozo197 09:09 04.april 2024.

    Zelo se moti tisti, ki misli, da se bo otrok, če je ugrabljen, pojavil kar sredi velemesta ... naivnost pač ... upajmo, da se dobro konča ta zgodba !