Svet
6290 ogledov

Kaj se je zgodilo v 89 minutah med dekličinim izginotjem in prijavo policiji?

pogrešana deklica pronadjime.mup.gov.rs
Mama pogrešane dveletne deklice je hčerkino izginotje prijavila uro in pol po dogodku. V vmesnem času naj bi s telefona brisala sporočila in podatke o klicih.

Policisti so spet zaslišali mamo pogrešane Danke Ilić. Radi bi namreč razjasnili več stvari, povezanih z izginotjem deklice. Še vedno od nje namreč želijo izvedeti vse podrobnosti usodnega dne, poleg tega pa je policiji čudno, zakaj so na kraj, kjer je deklica izginila, prišli na deževen dan.

Tehniki, ki so pregledali materin telefon, naj bi odkrili, da je bilo s telefona izbrisanih več sporočil in podatkov o klicih, piše Informer. Poleg tega naj bi mama pred dekličinim izginotjem otroka slikala trikrat iz različnih zornih kotov. Srbski mediji poročajo, da naj bi mama vse skupaj prenašala zelo hladnokrvno in naj ne bi potočila niti solze med zaslišanji.

Policisti imajo veliko vprašanj

Deklica je izginila v torek okoli 13.45. Od izginotja do prijave policiji je minilo 89 minut. Preiskovalci morajo zdaj ugotoviti, kaj točno se je zgodilo od trenutka, ko je Danka izginila do trenutka, ko je mama poklicala policijo. Veliko je namreč nejasnosti in nelogičnosti v maminih izjavah. Mama je povedala, da je s hčerko in sinom prišla v Banjsko polje, kjer je njihova stara družinska hiša. V nekem trenutku naj bi šla v hišo, da bi sinu dala vodo, hči pa je ostala na dvorišču. Ko je policija prišla, so bila vrata hiše zaklenjena.

Ko naj bi mama prišla iz hiše nazaj na dvorišče, deklice ni bilo nikjer. Začela jo je iskati, po uri in pol iskanja pa je poklicala moža in policijo. Policija želi razjasniti, zakaj je mama parkirala avtomobil za hišo, ko je bilo spredaj dovolj prostora, kot tudi, zakaj je pripeljala otroka v dežju v zapuščeno hišo.

Oče prestal test s poligrafom

Policija je s poligrafom testirala več ljudi. Poleg očeta, ki je poligrafsko testiranje, prestal, tudi dva moška, ki sta bila dnevno v stiku z dekličino mamo. Oba sta prestala testiranje s poligrafom. Prav tako so na poligraf morali bližnji družinski člani in materine prijateljice. Dekličina mama ni opravila poligrafskega testiranja, ker je v petem mesecu nosečnosti. Kriminalist pojasnjuje, da nosečnice ne opravljajo poligrafskih testiranj, ker takšno testiranje povzroča stres in nelagodje.

Iskalna akcija za zdaj ni obrodila sadov. Razmišljajo, da bi iskanje razširili tudi na vse kanale, ki vodijo do jezera v bližini Banjskega polja, ne izključujejo niti možnosti, da bi prečesali celotno jezero.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bi_ba 06:47 30.marec 2024.

    Glede na vse doslej povedano je bila deklica prodana in je že kdo ve kje.

  • Ender3 23:51 29.marec 2024.

    Ne more biti drugega kot zelo načrtovana zgodba. Srbska posla bi rekli zlonamerni jeziki..