Svet
2368 ogledov

Izginula deklica: Starša skoraj ves dan in noč na policiji

pogrešana deklica pronadjime.mup.gov.rs
Obsežno iskanje in preiskava doslej še nista obrodila sadov.

Miloš in Ivana Ilić, oče in mati deklice Danke, ki je v torek popoldne skrivnostno izginila na Banjskem polju pri Boru v Srbiji, sta včraj skoraj ves dan in noč preživela na informativnem razgovoru na policijski postaji, poročajo srbski portali.

Ker z obsežno preiskavo območja, v kateri je sodelovalo več kot 1000 ljudi, pogrešane deklice niso našli, je bil fokus preiskave, kot je običajna policijska praksa, prestavljen na družinske stike očeta in matere, ki je sicer noseča s tretjim otrokom. Posebej pomemben del preiskave je dekličina mama, saj je bila edina z otrokoma v usodnih trenutkih in tako rekoč zadnja, ki je videla svojo hčer pred njenim izginotjem.

Preiskava je poleg iskanja deklice na terenu osredotočena na to, kaj bi lahko bil motiv izginotja, je za Blic TV povedal Bratislav Timotijević, upokojeni inšpektor kriminalistične policije v Nišu. Zato policisti zdaj podrobno preverjajo vse okoliščine materine prijave izginotja usodnega dne, vse, kar se je dogajalo od izginotja Danke Ilić do prihoda prvih policijskih patrulj, pa tudi vse, kar so te patrulje našle. 

Pri tem je treba opozoriti, da to, še izpostavljajo srbski portali, da analiza telefonov staršev in da sta bila z možem dvakrat po več ur na zaslišanju policije, ne pomeni, da je kdo od njih ali je ožja družina osumljena ali obtožena česar koli. 

Podrobna preverjanja ožjih družinskih članov so v takšnih primerih pogosta in lahko privedejo do tega, da se določene osebe popolnoma izločijo iz nadaljnjega poteka preiskave.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Idioti 12:48 29.marec 2024.

    Ni šans , da se je deklica oddaljila ravno v momentu , ko je mimo prišel pedofil ! Prej zadaneš na Lotu 7. Se pravi če je prodana ali dana , je še živa , drugače je mrtva . Kriva ...prikaži veča je pa mater , ker mislim, da oče ni nič vedel o namerah matere . Noče na poligraf zaradi nosečnosti , zgleda da po zakonu tudi ne sme . Dajte ji injekcijo za lokalno omrtvičenje - to je tudi serum resnice - to pa lahko dobi po zakonu .

  • Idioti 11:49 29.marec 2024.

    Hči 22 mes, odšla iz spalnice k meni v dnevno sobo, vsaj tako je žena mislila, ta mala pa odprla vhodna vrata, odšla po stopnicah 1. nad. na dvorišče in od tu na glavno mestno ulico in to bosa, oblečena ...prikaži večna v pajaca za spanje. In pozvoni na vratih ena ženska. Ker je stanovanje višje za stopnico, jaz gledam žensko, kaj želi . Ona pa meni a je to mogoče vaš otrok, ker otrok, moji so doma. In nonšalantno pogledam po otroku, k bog te ubio, moja hči . Naredila 200m po ulici in žena spraševala čigav

  • Qdcwtbtb 08:44 29.marec 2024.

    Zelo čudna zgodba. Ne znam si predstavljati, da bi lahko dvoletni otrok v par sekundah odtaval tako daleč, da ga ne bi imel vidnem polju. In to zunaj, na prostem.