Svet
1146 ogledov

Dveletna deklica še vedno pogrešana: "Bojimo se, da so jo ugrabili"

pogrešana deklica pronadjime.mup.gov.rs
Iskalna akcija za dveletno deklico še ni obrodila sadov. Policijska preiskava se trenutno osredotoča na tri pomembne elemente.

Za dveletno deklico Danko Ilić se je izgubila vsaka sled. V torek okoli 13. ure je deklica z bratom in mamo igrala na prostem v naselju Banjsko polje. Deček je bil žejen, zato mu je mama dala piti. Ko se je obrnila proti hčerki, te ni bilo nikjer več. 

Policija, gorski reševalci, številni prostovoljci in sorodniki so prečesali področje veliko okoli 10 kvadratnih kilometrov, a deklice niso našli. Policija se je tako zdaj osredotočila na druge vidike preiskave. 

Preverjajo mobilne podatke

Dekličini mami Ivani Ilić so zasegli mobilni telefon, poroča Blic. Za to so se odločili v okviru širše preiskave vseh stikov družine. Upajo, da se bodo tako dokopali do novih sledi, ki bi dale odgovor na to, kaj se je zgodilo z deklico. Policija je z obema staršema opravila pogovor, kar pa ne pomeni, da sta starša osumljenca, poudarjajo. 

Preverjajo tudi podatke z baznih postaj v okolici kraja, kjer je deklica izginila. S pomočjo teh podatkov želijo določiti gibanje vseh ljudi na območju v času izginotja deklice. Predvsem bodo iskali morebitne nedoslednosti v izjavah. 

"Dosedanji rezultati so nakazali novo smer, v katero naj gre preiskava. Iskanje na terenu so prekinili, zato zdaj intenzivno delajo na tem, da bi našli deklico. Ne bodo se ustavili, dokler otroka ne najdejo," je za Blic povedal dobro obveščeni vir.  

Vnovič preverjajo tudi podrobnosti o dogajanju v času, ko je deklica izginila. Nepojasnjeno je namreč, kako je deklica lahko v tako kratkem času izginila sredi belega dne. 

Preiskavo je treba razširiti

Nekdanji načelnik Uprave kriminalistične policije, zdaj pa detektiv, Mile Novaković je za Blic dejal, da so postopki, ki jih zdaj izvaja policija običajni. "Kadar terenska preiskava ne da rezultata, je treba preiskavo razširiti. Preiskati je treba najbližje okolje. Običajno je na začetku najprej treba opraviti poligrafski test. Ni nujno, da je razlog za to sum, da so starši ali kdo od družinskih članov otroku kaj storili," je dejal.

Prebivalci so v šoku. Številni menijo, da je bila deklica ugrabljena. "To je strašno. Toliko ljudi, a od male Danke ni ne duha ne sluha. Sumimo, da so jo ugrabili," so povedali za Blic. Eden od njih je dodal: "Meja z Bolgarijo je blizu …"

Jasmina Stojadinović, ki živi v Banjskem polju, je policiji posredovala posnetke svojih nadzornih kamer. Na njih je v času dekličinega izginotja videti avtomobil s tablicami iz Kragujevca. Kot je dejala, ji ni jasno, kaj je avtomobil počel v Banjskem polju. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:01 28.marec 2024.

    Zgodba mame ne spije vode! Morda policija išče na narobnem mestu!

  • nostradamus 11:17 28.marec 2024.

    ne sodi in ne obsojaj prehitro

  • h4ck3r 11:09 28.marec 2024.

    Torej mama je dala starejšemu otroku piti...vmes pa ni slišala avta ali videla osebe, ki bi se jim približeval ali kasneje oddaljeval? Pa ne me j****, kdo verjame tej zgodbi mame?