Svet
3007 ogledov

Zato mame izginule 2-letnice ne bo na poligrafski test

pogrešana deklica pronadjime.mup.gov.rs
Iskanje dveletne Danke Ilić, ki je v torek izginila v Banjskem polju pri Boru, se nadaljuje že peti dan, preiskujejo pa tudi tudi bližnje Borsko jezero, poroča Tanjugov novinar.

Po štirih dneh iskanja o pogrešani dveletni punčki z imenom Danka še vedno ni sledi. Policijske patrulje še vedno varujejo dvorišče, s katerega je deklica izginila. Območje sta preletavala dva helikopterja, od katerih je eden ostal nad krajem, kjer so nazadnje videli malo Danko Ilić.

Srbski mediji pišejo, da so za zdaj za policijo sumljivi vsi in, da je treba dogodek razjasniti do podrobnosti. Akcija, »Poišči me«, je javnost dvignila na noge. Preiskali so okolico, a deklice niti njenih sledi niso našli. Javnost se tudi sprašuje, zakaj niso na poligrafskem testu testirali mame pogrešane deklice?

Poligraf | Avtor: Profimedias Profimedias

Policija je sicer s poligrafom testirala več ljudi. Poleg očeta, ki je poligrafsko testiranje prestal, tudi dva moška, ki sta bila dnevno v stiku z dekličino mamo. Oba sta prestala testiranje s poligrafom. Prav tako so na poligraf morali bližnji družinski člani in materine prijateljice. Dekličina mama ni opravila poligrafskega testiranja, ker je v petem mesecu nosečnosti. Kriminalist pojasnjuje, da nosečnice ne opravljajo poligrafskih testiranj, ker takšno testiranje povzroča stres in nelagodje.

Poiskali pa smo tudi odgovor strokovnjaka. Dave Bryant, ki se 30 let ukvarja s poligrafskimi testi, na spletu odgovarja na različnejša vprašanja, povezana s poligrafskimi testi. Strokovnjak trdi, da nosečnice lahko pošljejo na poligrafske teste, vendar ne v prvem trimesečju. Takrat otrok v trebuhu brca. Bolečina in nelagodnost bi povzročili odstopanja na testu. Nedolžna oseba lahko testa ne bi opravila, kriva pa bi ga opravila. Bryant prav tako meni, da bi se večina preiskovalcev, ki se ukvarjajo s poligrafi, izognila testiranjem nosečnic, saj bi bil to lahko povod za tožbo, če bi šlo med nosečnostjo, ali pri porodu otroka kaj narobe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.