Svet
2901 ogledov

Posnetek vznemiril javnost, je na njem res izginula 2-letna deklica iz Srbije?

pogrešana deklica pronadjime.mup.gov.rs
Pojavil se je posnetek, na katerem je deklica v družbi dveh Romunk na Dunaju. Ugiba se, ali gre za 2-letno srbsko deklico Danko, ki jo že pet dni iščejo v Srbiji.

Iskanje dveletne Danke Ilić, ki jo od torka pogrešajo na Banjskem polju pri Boru, je vstopilo v šesti dan. Srbska policija preiskuje del reke Brestovačke, helikopterji pa so preletavali širše območje kraja izginotja deklice. Posebne ekipe so pregledale okolico hiše, predor, podzemne kanale in jaške, gozdove in niso našle sledi. Zaradi njenega izginotja so v Srbiji prvič aktivirali sistem "Najdi me".
Srbski mediji so v nedeljo objavili posnetek Danke na Dunaju, posnet v družbi dveh Romunk.

Policija preverja, ali je na posnetku res deklica. Posnetek si je ogledal Dankin pradedek in ga komentiral z besedami, da "ne verjame, dokler ne vidi na lastne oči". Dodal je, da je mislil, da je bila ugrabljena, ker sama ni mogla daleč.

Pozvali Srbe na Dunaju

Novinarka Telegrafa je posnetek pokazala njenemu stricu, ki pa ni mogel potrditi, da gre za pogrešano deklico. "Po jakni sodeč, ni ona, je pa rep las spet, kot bi bil njen." Dodal je, da Danka na dan izginotja pri sebi ni imela dude, jo pa ima sporna deklica na posnetku. "Svojo dudo sicer obožuje, možno pa je tudi, da so ji vse zamenjali," je dejal.

Na novinarsko vprašanje, ali ga njeni gibi spominjajo na pogrešano Danko, je odgovoril, da se rada ves čas vrti okoli sebe, da nikoli ne miruje. "Ko je zunaj, ne miruje veliko, na posnetku pa tako rekoč stoji," je povedal za Telegraf.

Ministrstvo za notranje zadeve Srbije je pozvalo Srbe na Dunaju, naj obvestijo policijo, če vidijo pogrešano deklico, dunajska policija pa je sporočila, da je sprožila preiskavo. V zvezi z objavljenim posnetkom je srbsko Ministrstvo za notranje zadeve vse državljane Srbije, ki živijo na Dunaju, prosilo, da takoj obvestijo policijo, če opazijo dekle, ki je videti kot pogrešana Danka Ilić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • alojz73 20:21 31.marec 2024.

    Za začetek bi morali mami odrezati levo uho,potem pa začeti z pulenje nohtov in bi bil problem rešen.

  • Avatar lopov
    lopov 20:01 31.marec 2024.

    bil članek prvi dan romuni kupili otroka... vprašanje kaj hočejo z otrokom.. za rezervne dele al za pedofile...... mati pa tak noseča zdaj že tretjič... siromaštvo beda in tako pride do tega...

  • Idioti 19:16 31.marec 2024.

    Najprej jebeni mediji . Romunke so Romunke po pasošu ampak so Ciganke , temne mal zažgane , A tudi Indijance imenujete v novicah Američani ? Deklica je bela , Ciganke pa temne . Na kaj je potem potrebna prepoznava . ...prikaži več Na obraz deklice ali razliko v barvi kože in rase !