Svet
2738 ogledov

Izginotje deklice Danke, prvič se je oglasila mama

Danka Ilić Interpol
Deveti dan iskanja dveletne deklice Danke, za katero se je 26. marca na Banjskem polju v Srbiji izgubila vsaka sled, se je oglasila njena mama.

Deklica je izginila z dvorišča družinske hiše, mami dobesedno izpred oči. "Držimo se, koliko se lahko, želimo samo, da se Danka najde. Čakamo, da se vse skupaj konča, upamo na najboljše, po tem pa bova z možem nastopila v javnosti in odgovorila na vse žalitve, zmerjanje, neumnosti. Zato se ne oglašava. Vse te špekulacije, ki obtožujejo mene in mojega moža, me bolijo," je povedala mama Ivana.

Mama pogrešane dveletne deklice je hčerkino izginotje prijavila uro in pol po dogodku. V vmesnem času pa naj bi s telefona brisala sporočila in podatke o klicih.

Policija je sicer s poligrafom testirala več ljudi. Poleg očeta, ki je poligrafsko testiranje prestal, tudi dva moška, ki sta bila dnevno v stiku z dekličino mamo. Oba sta prestala testiranje s poligrafom. Prav tako so na poligraf morali bližnji družinski člani in materine prijateljice. Dekličina mama ni opravila poligrafskega testiranja, ker je v petem mesecu nosečnosti.

"Preiskava se mora osredotočiti na mamo!"

Včeraj so prispeli rezultati preverjanja materinega telefona. Maja Jovanović iz urada za boj proti trgovini z ljudmi meni, da se mora preiskava izginotja osredotočiti na mamo, saj je ona deklico videla nazadnje. Izključila je možnost, da bi deklica neznano kam odšla sama prav tako pa možnost ugrabitve, kar dokazujejo vsi dejavniki v zvezi z njenim izginotjem. Poudarila pa je, da celoten splet okoliščin, ki so sledile izginotju in prijavi izginotja, povzroča zmedo in veliko nejasnosti. Forenzik Dušan Keckarević pa dodaja, da je v celotni zadevi veliko neznank, da so že od samega začetka osumljeni vsi in da je zelo pomembno vedeti, kakšno vlogo je pri izginotju Danke imel starejši brat, ki je bil prav tako na kraju izginotja. 

Posnetek avtomobila na srbsko-romunski meji

Po objavi posnetka z Dunaja, ki prikazuje deklico, ki je podobna pogrešanemu otroku, pa se je pojavil sum, da so deklico ugrabili, jo načrtno odpeljali iz Srbije in prodali. Policijska preiskava je v polnem teku tudi v Avstriji. Pojavile so se tudi informacije, da so na dan izginotja male Danke na mejnem prehodu z Romunijo posneli avto, v katerem naj bi bile osebe, podobne ženskam s posnetka na Dunaju. Na posnetku z Dunaja sta ženski, eno oblečena v rumeno, druga v roza. S punčko stojita ob strani, poleg nje pa je modro-zelena potovalka.

dezurni@styria-media.si



 

Komentarjev 1
  • Avatar lopov
    lopov 14:58 03.april 2024.

    Preiskovanje ko neki amateri... ki se učojo.. do sedaj so uspeli ugotoviti le da je a mobi iskala rumunsko carino in mejo ter zakonodajp o kazenskih postopkih... in izbrisala vedar se da islediti forezično to program za 120€ kjer lahko ...prikaži večahko vso zgodovino pregledaš mobi odkar je narejen in vse brskanja klici itd... je pa neuradno mati rumunom prodala hčero... kar so poznavalci pritrdili..