Svet
190766 ogledov

Trgovino, kjer kupuje pol Slovenije, obiskala policija

Trgovina Mirella Bralec
Po desetletjih poslovanja mimo vseh pravil deležni obiska policije.

Na stotine Slovencev še vedno ohranja običaj iz nekdanje Jugoslavije, ko so čez mejo hodili po prašek, kavo, kavbojke in ostalo, le da danes pot bodisi v Italijo ali Avstrijo izkoristijo in združijo z izletom. 

V Italiji, v čezmejnem Trstu, je pogosta destinacija na stotine Slovencev trgovina z oblačili Mirella, ki slovi po robi za nizke cene. Resda je trgovina na prvi pogled povsem neurjena, da so oblačila razvrščena povsem brez reda, resda je skoraj vedno v trgovini velika gneča in da se je potrebno prerivati med številno klientelo, a vse to odtehtajo znatno nižje cene, številni tam nakupijo garderobo za vso sezono. 

Trgovina vendarle posluje mimo vseh pravil, to je jasno vsakomur, ki je kdajkoli tam kupoval. Posluje se le z gotovino, računa trgovina ne izda, vsakomur robo spravijo v vrečke, na listek napišejo skupno ceno. Z listkom stranka stopi do naslednjega pulta, kjer poravna svoj nakup, kar je zabeleženo na prej omenjenem listku. Z njim dvignejo kupljena oblačila. 

Očitno se je - po vseh letih poslovanja na ta način - finančna policija v Italiji vendarle odločila narediti red. Trgovina so danes zaprli, v teku je bila preiskava. Podrobnosti niso znane, a vsak, ki je bil kdajkoli v Mirelli v Trstu si gotovo lahko misli, da imajo tam preiskovalci kaj najti ...

trgovina, nakupovanje, voziček, šoping Za 5 evrov Svet Starostnik v trgovini ukradel hrano. To je sledilo Trgovina Magazin Ne boste verjeli, kaj se je v trgovini zgodilo znanima Slovencema

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 28
  • Idioti 20:47 25.marec 2024.

    Jaz sem se oblačil v MICI in Ambasadorju in majice kupoval tudi na Ponteju , če mi je bila kakšna všeč . Kitajca pa jaz takrat nisem niti srečal !

  • T_rex 09:31 25.marec 2024.

    Yea right & pol svizc zavije chocholate_o u alu-folijo a`ne'de 🤦🏻‍♂️

  • LukaMB 21:33 24.marec 2024.

    Kupujemo tam kjer je ceneje in ugodno ter kvalitetno, če kdo nabija cene v višave bo pač zgubil, izbiro imamo, preprečevati se mora kartel in dogovarjanje cen.