Svet
9547 ogledov

V reki našli truplo ženske in malega otroka

Bentbaša Sarajevo Miljacka Wikipedia
Bosansko prestolnico je pretresla strašna novica.

Pristojni organi kantona Sarajevo so potrdili, da so v četrtek na Bentbaši našli dve trupli. Gre za odraslo žensko in otroka, ki je štel manj kot štiri leta, poroča Klix.

"Danes ponoči, malce pred polnočjo, je policijska postaja Stari Grad dobila prijavo, da v strugi reke Miljacke leži truplo. Najprej je bila tja napotena patrulja, nato še drugi pripadniki policije, gasilci, nujna pomoč ... Okoli pol dveh zjutraj smo iz struge potegnili truplo ženske srednjih let in truplo otroka, ki je predvidoma mlajši od štirih let," so sporočili iz kantonskega notranjega ministrstva (MUP KS).

Po poročanju bosankih medijev na truplih ni bilo znakov nasilja. Otrok naj bi bil privezan na mater, vzrok smrti obeh pa utopitev, navaja Klix.

"Preiskovalno ekipo je vodil pristojni tožilec, prisoten je bil sodni izvedenec medicinske stroke. Trupli smo premestili v mrtvašnico Bare. Policija še preiskuje okoliščine dogodka," so še sporočili iz MUP KS.

Lep predel mesta

Bentbaša Sarajevo Miljacka | Avtor: Facebook Facebook

Bentbaša je del Sarajeva, ki leži ob reki Miljacki. Tu so kmalu po ustanovitvi mesta stali mlini in gostilne. V dobi Avstro-Ogrske vladavine, točneje leta 1884, je bilo tu zgrajeno kopališče Da Rive.

V tem predelu mesta danes stojijo največji mestni bazen, manjša trdnjava, Goethejev institut BiH in tudi ambasada Republike Slovenije. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 16:28 12.april 2024.

    Tragično ampak o tem pa, Nora24tv ne poroča.