Svet
13 ogledov

V Španiji nesreča letala F-16

Letalska nesreča
1/2
EPA
V Španiji se je grško vojaško letalo F-16 na tleh zaletelo v druga letala.

Grški lovec F-16 naj bi se po poročanju AP na jugovzhodu Španije med izvajanjem manevra na tleh zaletelo v druga parkirana letala. V nesreči naj bi bilo po navedbah španskega obrambnega ministra ubitih najmanj deset ljudi, okoli 13 pa je ranjenih. Ponesrečeni pa po neimenovanih virih AP v večini niso bili Španci.

Nesreča se je zgodila v bazi Los Llanos, ki se nahaja na jugovzhodu Španije. Špansko ministrstvo pa je še pojasnilo, da je bilo letalo del Natovega vadbenega programa poimenovanega Tactical Leadership Program (Taktičen vodstveni program). Po prvih informacijah naj bi letalu pri vzletanju zmanjkalo moči, nato pa naj bi se zaletelo v druga parkirana letala. Očividci so poročali tudi o več eksplozijah in visokem ognju.

Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je v odzivu že izpostavil, da ga je nesreča grškega lovca, ki je povzročila številne žrtve, globoko užalostila. "To je tragedija, ki bo prizadela celotno Natovo družino. Izražam iskreno sožalje sorodnikom in narodom tistih, ki so izgubili življenja. Ranjenim pa želim čim hitrejše okrevanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.