Svet
26 ogledov

Za brutalen umor turistke 15 let zapora

Selena Hrvaška policija
Zagovornik je uspel dokazati, da gre za navaden umor, zato mu je sodišče prisodilo 15 let zaporne kazni. Tožilstvo je zahtevalo 40 let za umor na najbolj okruten in zavržen način.

Pred dobro uro se je na Hrvaškem zaključilo sojenje 32-letnemu Ediju Mišiću, ki je na hribu Marjan nad Splitom brutalno umoril mehiško turistko Seleno Graciano Mecedo. Sodniki so razsodili, da je kriv navadnega umora in mu namesto predlagane 40-letne kazni dosodili 15 let zapora.

Tožilstvo je za Mišića zahtevalo 40 let zapora, saj naj bi Seleno umoril na posebno krut in zavržen način. Motiv za umor še vedno ni znan.

Odšla na zadnji sprehod ...

Selena se je 22. avgusta sama sprehajala po splitskem Marjanu. Mišić se ji je približal od zadaj, močno jo je prijel za roke in onemogočil upiranje. Z lepilnim trakom ji je zalepil usta in zvezal roke. Odnesel jo je dobrih 50 metrov k obzidju, jo položil na tla in slekel, nato pa ji z dvema zamahoma prerezal vrat.

Po umoru je truplo Selene potisnil med ruševine zidu ter ga prekril z zemljo, suhimi vejami in iglicami borov. V bližini je pustil nahrbtnik, v katerem so našli kuhinjski nož, majico, samolepilne trakove, brisačo, sendvič in dva fotoaparata – na vseh predmetih je bila kri.

Strokovnjaki so Mišića opisali kot izjemno hladno osebo, ki ji umor ne predstavlja nobene večje težave. Tako v času zločina kot pozneje pa je bil povsem prišteven.

 

Komentarjev 1
  • saramara 16:40 25.julij 2013.

    Zal mi je, ampak tokrat me je Hrvaski sodni sistem razocaral, ker toliko bi clovek dobil za umor pri nas. Sem mislila, da imajo vsaj Hrvati malo vec soli v glavi (oz. da njihov sodni sistem bolje deluje) in da ...prikaži več bo tip dobil 40let zapora. 15 let ?!?!?! Ppppfffffffffff!!!!!!!