Svet
14 ogledov

Že mrtvega so še nekajkrat ustrelili

Policija preiskuje umor 24sata
Hrvaške preiskovalce včerajšnjega očitno mafijskega umora čaka ogromno dela, nekateri posli upokojenega veterana Vinka Žuljevića Klice vodijo tudi do Češke, kjer so že pred tem izginili njegovi sodelavci.

Kdo stoji za likvidacijo Vinka Žuljevića Klice in kaj naj bi bil motiv ene najbolj brutalnih likvidacij zadnjih let na Hrvaškem, so vprašanja, s katerimi se bo v prihodnjih dneh, če ne celo tednih in mesecih ukvarjala hrvaška policija. Nove izsledke intenzivne preiskave bodo policisti v izjavi za javnost posredovali predvidoma ob 15. uri.

Ubit v desetih sekundah

Kot smo že poročali, umor se je zgodil v predelu Zagreba Sesvete. 57-letni upokojeni veteran se je nekaj pred 8. uro vračal od jutranje maše, kamor je odšel potem, ko je noč preživel v enem izmed bližnjih lokalov, kjer je gledal boksarski obračun.

Podjetnika, ki ga je policija povezovala z več nezakonitimi posli, so neznanci na motorju in v Škodi Octaviji bosanskih registracij dohiteli pri semaforju, ko se je s svojim Volkswagen Passatom vračal proti domu. Čakal je pri rdeči luči, ko so nanj začeli streljati.

Skušal je pobegniti

Informacije glede natančnega poteka umora so si nasprotujoče. Nekateri hrvaški mediji poročajo, da je iz avtomobila, v katerem se je sicer silno redko vozil sam, skušal pobegniti sam in celo začel teči stran od avtomobila, ko ga je dohitel motorist in vanj izstrelil nekaj nabojev.

Drugi poročajo, da so napadalci vanj začeli streljati že v avtomobilu, da je tega nameraval zapustiti že očitno ranjen, nakar naj bi do njega pritekli napadalci iz Octavije, ga izvlekli iz avtomobila in proti njemu izstrelili več nabojev.

Napadalci naj bi se hitro vrnili v avto in zapustili prizorišče umora, medtem ko je neznanec na motorju v podjetnika izstrelil še nekaj nabojev, nato pa se je odpeljal neznano kam.

PREBERITE TUDI:

Najbolj brutalna likvidacija od osamosvojitve

Povsem šokirani očividci, ki so bili v bližini namenjeni v cerkev, so policiji potrdili, da je v likvidaciji sodelovalo več ljudi, kar po pisanju hrvaških medijev daje slutiti, da gre za dejanje organiziranega kriminala. Brutalnost izvršenega umora, nadaljujejo, pa kaže na to, da bi lahko preiskava umora pristojne vodila tudi izven hrvaških meja. Takšnih obračunov, poudarjajo, Zagreb ne pomni v zadnjih nekaj letih, medtem ko se še vedno pojavljajo denimo v Beogradu.

Glede na to, da se za takšna dejanja običajno najamejo poklicni morilci, ki za seboj običajno puščajo zelo malo ali pa sploh nič sledov, ter glede na to, da so nekateri posli pokojnega Klice segali tudi do Češke, hrvaške preiskovalce čaka precej zahtevna naloga. Nekateri jo že uvrščajo v kategorijo "misija nemogoče".

Komentarjev 2
  • Žurnalček 11:33 05.maj 2015.

    Svaka ćast. Dejte še v SLO mal pridet !

  • punca05 10:22 04.maj 2015.

    korajžni maščevalci