14 ogledov

Ali se prepirate 'umazano'?

Nemir je v zraku. Žurnal24 main
Zelo lahko je izgubiti živce, če gre za malenkosti, partner pa vas ob tem ignorira. Vendar pa se morate zavedati, da izgovorjene besede niso več vaša last.

Prepiri glede malenkosti se neredko končajo z vikom in krikom, žolčnim branjenjem svojih stališč in muljenjem naslednjih nekaj ur. In to vse zaradi čevlja, ki je bil na sredi hodnika namesto v omari. V takšnem položaju ni težko izgubiti živcev, vendar pa psihologi opozarjajo, da se morate zavedati moči neprimernih besed in dejanj, ki jih povzročajo. Pozneje se sicer lahko opravičite, vendar izrečenega ne morete izbrisati. Če želite ohraniti svoj odnos, se raje odpovejte "eksploziji" in se sprehodite ter pomirite. Če želite izvedeti, ali se prepirate "umazano", preberite naslednje vrstice. Na opisane položaje odgovorite z DA ali NE in na koncu preverite rezultat.

1. On vam namiguje, da bi želel vašo vrnjeno dohodnino porabiti za nakup novega LCD-televizorja, vi pa ste nameravali denar porabiti za potovanje. Začnete vreščati: ''Ne morem verjeti, vedno je vse po tvojem, vedno!'' In to nekajkrat ponovite.
2. Kar se tiče seksa – vi bi raje manj govorjenja in več akcije. Namesto da poskušate to rešiti z "diplomacijo", ga obtožite zanemarjanja vaših seksualnih potreb ali celo varanja, saj se vam zdi, da drugače ne more biti.
3. Partner vam v šali reče, da si je svoje idealno dekle zamišljal kot malce bolj redoljubno od vas. Da bi ga spravili k pameti, vse njegove stvari vržete iz omare na hodnik. Evo, naj se zdaj vidi, kdo je pravzaprav zelo neredoljuben.
4. Čeprav zelo veliko časa preživite z njegovo družino, se ne morete ravno spomniti zadnjega druženja z vašimi družinskimi člani. Da bi mu dali vedeti, česa si želite, začnete jokati, da bi ga s solzami razorožili in dobili, kar hočete.
5. Šla sta ven in srečala njegovo čedno kolegico iz službe. Čutite potrebo, da bi analizirali prav vsako besedo, ki jo je izgovoril. O stavkih ''Res sem vesel, da sem te srečal'' ali ''Od kod pa ti tukaj'', boste razmišljali še dolgo v noč.
6. Privoščil si je moški večer in se vrnil tik pred zoro. Neizmerno ste besni, ker vas razjeda črv ljubosumja in mislite, da se je brez dvoma kratkočasil z drugo. Iz kljubovalnosti in sladkega maščevanja se naslednji dan oblečete v najbolj seksi obleko in mu na vratih rečete, da mu ni treba čakati.
7. Postrigli ste si konice, on pa tega ni opazil. Vi ste izjemno zadovoljni, saj se sami sebi zdite drugačni, vendar vas njegova nepozornost jezi. Da bi mu pokazali, kako se počutite, tudi vi njega naslednjič ne boste opazili.
8. Med spomladanskim pospravljanjem naletite na škatlo za čevlje, v kateri hrani žlahtne spomine. Med njimi so tudi pisma in fotografija njegove bivše. Po hitrem pregledu škatlo brez slabe vesti vržete v zabojnik za smeti in nimate pojma, kje je ...

Za štiri ali več pritrdilnih odgovorov ...
Z vami se mnogi ne bi želeli prepirati. Včasih boste nekaj uničili, drugič ga boste obmetavali s predmeti, tretjič ga boste ves večer nadlegovali. Vaša jeza je popolnoma nepredvidljiva, vaš partner pa bo z vami imel vse manj potrpljenja, opozarja Jeff Palitz, ameriški zakonski terapevt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.