Ambient
141 ogledov

Vikend projekt: Adventni venček

adventni venček
1/12
Žurnal24 main
Prihaja Miklavž! Korak za korakom bomo razložili izdelavo adventenga venčka in pokazali nekaj sodobnih različic, ki vam lahko pri ustvarjanju služijo kot navdih.

Potrebujete: tanko žico, žico za povezovanje rastlin, silikonsko lepilo, delovne rokavice.

Izdelava opore: Tanko žico oblikujte v poljubno obliko. Zavijte jo enkrat za lahek venček, dvakrat za bujnejšega in težjega. Namig: Že oblikovane žice za adventne venčke lahko že izdelane kupite v trgovinah z ustvarjalnim materialom.

Vstavljanje zelenja: Na venček položite zelenje v enem sloju. Z žico za povezovanje rastlin peclje rastlinja privežite na oporo (povežite vsaj trikrat), žice pa med povezovanjem ne režite. Zelenje sprva povežite v enem sloju, če pa bi želeli bujenjši venček, dodajte še en sloj.

Dodatki: Na osnovo dodajte poljubne dodatke: steklene kroglice, belo omelo, zvončke, pentlje, sadje ali podobno. Kadar je vezanje z žico ali nitjo prezahtevno ali nemogoče, uporabite silikonsko lepilo.

Naj se sveti: Še preden se lotite oblikovanja venčka, del zelenja posprejajte v kovinske odtenke. S tem boste venčku tudi podaljšali njegovo življenjsko dobo.

V galeriji si oglejte še nekaj nekonvencionalnih venčkov, ki jih lahko izdelate tudi brez zelenja. Letos so nam - poleg odbitih nerastlinskih venčkov - všeč predvsem minimalistični, naravni in nepopolni venčki, ki odstopajo od popolne krožne oblike.

Uživajte!

Fotografije in navdih: Pinterest

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.