Ambient
347 ogledov

Vikend projekt: Elegantna dekoracija za noč čarovnic

dekoracija za noč čarovnic Žurnal24 main
Zbrali smo nekaj odličnih idej za jesensko dekoracijo stanovanja, ki navdih črpajo iz enega največjih ameriških praznovanj: noči čarovnic.

Tudi če noči čarovnic ne praznujete, je lahko naravna dekoracija, ki jo spremlja, odličen navdih za jesensko, prvonovembrsko ali božično okrasitev. Za vas smo zbrali nekaj čudovitih in elegantnih primerov okrasitve, ki jo lahko med vikendom izdelate sami in s tem do božičnih praznikov popestrite svoje stanovanje.

Venec iz jesenskih vej

Venec je izjemen in v oči padajoč kos dekoracije. Če pa se ga lotite na manj klasičen način, lahko vaše stanovanje krasi v vseh letnih časih. Sproti mu dodajajte sveže seznoske veje (iglavce pozimi, mačice spomladi ter cvetlice poleti) in beležite menjavo letnih časov.

Odrežite tanjše, a prožne sveže veje, ki jih boste lažje zvijali. Nato jih po želji prebarvajte v izbrano barvo (alkoholni sprej bo najboljša izbira): črn bo odličen za dekoracijo za noč čarovnic, medtem ko bodo srebrni, zlati ali beli venci dodali elegano vašemu domu v vseh letnih časih. Veje s pomočjo vrtnarske žice ali plastičnih spojk zvijte v želeno obliko, ki naj bo rakošno razvejana. Pritrdite na steno.

 

Svečniki iz steklenic

Sveče so sestavni del vsake noči čarovnic, če pa jih vstavite v oprane prozorne steklenice, bodo delovale elegantno tudi za božične praznike ali kot vsakodnvena dekoracija doma.

 

Letos ne izgubljajte časa z rezljanjem

Rezljanje buče zahteva čas, določeno mero ustvarjalnosti, za seboj pa pusti neverjeten nered. Zakaj letos buče ne bi presprejali v enega izmed elegantnih odtenkov ter jo razstavii kar celo? Lahko jo uporabite kot namizno dekoracijo, dekoracijo balkonov in teras ali pa jo postavite na posebno mesto v vašem domu. Tako vam tudi ne bo potrebno skrbeti, da bi se v notranjosti prevrnila sveča.

 

Dekorativna posoda iz jesnskega listja

Naberite javorjevo listje v različnih jesneskih odtenkih. Posodo primerne velikosti postavite na glavo in zunanji obod prekrijte s folijo. Nanjo polagajte listje ter ga sproti lepite z lepilom za les. Ker listje ni ravno, oblike sprva ne bo držalo, zato ga po končanem zlaganju prekrijte s še eno plastjo folije ter jo dobro pritrdite. Ko se lepilo posuši (pustite ga vsaj eno uro), novo posodico odstranite iz obeh plasti folije in jo premažite z izbrano glazuro.

Več jesenske dekoracije iz javorjevih listov.

 

Popestrite predsobo s hudomušnimi obešalniki

V prodaji je ogromno strašljivih pripomočkov za praznovanje noči čarovnic. Kupite nekaj umetnih rok ter jih pritrdite na steno: tisti s smislom za humor jih lahko celo leto uporabljate namesto obešalnikov za nakit, plašče ali torbe.

 

Priredite nepozabno zabavo

Resnični navdušenci boste gotovo gostili zabavo v maskah za noč čarovnic. Mizo okrasite z 'bovlo' iz izdolbene buče (vanjo postavite stekleno posodo, ki jo napolnete s steklenicami in ledom), gostje pa naj ob prihodu dobijo tematske vrčeke domačih sladkarij s svojim imenom, ki jih naredite iz črnega papirja.

Lepe praznike!

Ideje via Pinterest

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.