1. novembra spremembe pri vozniških dovoljenjih

Foto: D. J.
Foto: D. J.
Državni zbor je uskladil zakon o voznikih z evropsko zakonodajo. Spremembe, ki jih narekuje tudi stalno povečanje električnih in hibridnih avtomobilov, bodo začele veljati 1. novembra.
Oglej si celoten članek

Najpomembnejše spremembe zakona se nanašajo na poenostavitve pri omejitvah glede vozniških dovoljenj za vožnjo vozil z avtomatskim menjalnikom.

Avto Je ginekološki pregled res potreben za vozniški izpit?

Po novem se osebi, ki opravi praktičen del vozniškega izpita na motornem vozilu z avtomatskim menjalnikom, vpis omejitev v vozniško dovoljenje ne bo izvedel, če bo že imela vozniško dovoljenje, pridobljeno na podlagi opravljenega praktičnega dela vozniškega izpita z motornim vozilom z ročnim menjalnikom, je pojasnil državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Blaž Košorok.

Foto: Saša Despot Šola vožnje

Avto Ste vedeli za to kodo v vozniškem dovoljenju?

Po veljavni zakonodaji to velja le za določene kategorije motornih vozil.

Vozniški izpit Vozniški izpit: Padajo tudi zaradi slabega znanja slovenskega jezika

Poslanci so spremembe zakona sprejeli soglasno, tudi zato, ker ne prinašajo finančnih posledic za državni proračun. "Pomembno je, da je pravni red na področju voznikov v državah EU čim bolj podoben," je dejal Ivan Hršak (DeSUS). Mateja Udovč (SMC) pa je dodala, da se s spremembo zakona v slovenski pravni red prenašajo določbe evropske direktive o vozniških dovoljenjih, ki jih narekuje stalno povečanje števila električnih in hibridnih osebnih avtomobilov v našem prostoru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 05:11 8. Oktober 2020.

    Pozdravljeni, ali potrebujete sredstva za svoje projekte, za svoje osebne potrebe? brez dvoma odobravam osebna posojila z 2%odstotno obrestno mero …

  • 17:46 5. Oktober 2020.

    Morda bi bilo smotrno za pogoltno državo izvajati in opravljati vozniški izpit tudi za vsako vrsto pogona posebej, Dizel,bencin,elektrika,hibrid,morda celo …

  • 15:40 30. September 2020.

    budale blentave, kdo vas plačuje za to nesposobnost

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.