Avto
178849 ogledov

1. novembra spremembe pri vozniških dovoljenjih

Vozniška dovoljenja D. J.
Državni zbor je uskladil zakon o voznikih z evropsko zakonodajo. Spremembe, ki jih narekuje tudi stalno povečanje električnih in hibridnih avtomobilov, bodo začele veljati 1. novembra.

Najpomembnejše spremembe zakona se nanašajo na poenostavitve pri omejitvah glede vozniških dovoljenj za vožnjo vozil z avtomatskim menjalnikom.

Vozniški izpit Avto Je ginekološki pregled res potreben za vozniški izpit?

Po novem se osebi, ki opravi praktičen del vozniškega izpita na motornem vozilu z avtomatskim menjalnikom, vpis omejitev v vozniško dovoljenje ne bo izvedel, če bo že imela vozniško dovoljenje, pridobljeno na podlagi opravljenega praktičnega dela vozniškega izpita z motornim vozilom z ročnim menjalnikom, je pojasnil državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Blaž Košorok.

Šola vožnje | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vozniško dovoljenje Avto Ste vedeli za to kodo v vozniškem dovoljenju?

Po veljavni zakonodaji to velja le za določene kategorije motornih vozil.

Šola vožnje Vozniški izpit Avto Vozniški izpit: Padajo tudi zaradi slabega znanja slovenskega jezika

Poslanci so spremembe zakona sprejeli soglasno, tudi zato, ker ne prinašajo finančnih posledic za državni proračun. "Pomembno je, da je pravni red na področju voznikov v državah EU čim bolj podoben," je dejal Ivan Hršak (DeSUS). Mateja Udovč (SMC) pa je dodala, da se s spremembo zakona v slovenski pravni red prenašajo določbe evropske direktive o vozniških dovoljenjih, ki jih narekuje stalno povečanje števila električnih in hibridnih osebnih avtomobilov v našem prostoru.

Komentarjev 21
  • joachim 05:11 08.oktober 2020.

    Pozdravljeni, ali potrebujete sredstva za svoje projekte, za svoje osebne potrebe? brez dvoma odobravam osebna posojila z 2%odstotno obrestno mero ne glede na znesek. V zahtevi navedite želeni znesek posojila in odplačilno dobo. Za vse vaše zahteve me kontaktirajte: marialeydi06@gmail.com

  • sam1 17:46 05.oktober 2020.

    Morda bi bilo smotrno za pogoltno državo izvajati in opravljati vozniški izpit tudi za vsako vrsto pogona posebej, Dizel,bencin,elektrika,hibrid,morda celo različne oktanske vrednosti goriva,pa saj ne more človek več verjeti,kakšni buteljni nas odirajo pri nesmiselnih zakonih.....

  • Avatar right
    right 15:40 30.september 2020.

    budale blentave, kdo vas plačuje za to nesposobnost