Drzna napoved VW glede predstavitve avtonomnega avtomobila

Foto: epa
Foto: epa
Šef koncerna Volkswagen Herbert Diess je prvič javno obelodanil datum, kdaj lahko na cestah pričakujemo prvi njihov avtonomni avtomobil. Že kmalu.
Oglej si celoten članek

Predsednik uprave koncerna Volkswagen Herbert Diess pričakuje, da bodo avtonomna vozila pripravljena za prodajo med letoma 2025 in 2030.

Avto Hrvati v Zagrebu preizkušajo samodejno vožnjo

Diess je navedel izboljšanje na področju zmogljivosti računalniških čipov, potrebnih v avtonomnih avtomobilih, medtem ko razvoj umetne inteligence tudi pospešeno napreduje.

Ljubljana Ljubljana je bila dva dni Silicijeva dolina sveta

"Predvidljivo je, da bodo sistemi kmalu obvladali celo zelo zapletene situacije avtonomne vožnje," je Diess povedala za poslovno revijo Wirtschaftswoche.

Napoved Napoved: Toliko nas bo stal kilometer vožnje v robo-taksiju

Foto: Herbert Diess/LinkedIn Herbert Diess

Iz Volkswagna so prejšnji mesec sporočili, da pospešeno napredujejo pri razvoju tehnologije za električne in samovozeče avtomobile in povečujejo vložke v razvoju na okoli 73 milijard evrov, kar je 13 milijard evrov več kot pred letom dni.

Avto Hondi prvi uspel pomemben korak

Naložbe vključujejo denar za novo organizacijo skupine Car.Software, katere cilj je zgraditi lastniški paket programske opreme, ki bo uporabljen v Audijevem projektu Artemis za razvoj naprednega, samovozečega električnega vozila.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 16:47 7. December 2020.

    Super.

  • 09:47 7. December 2020.

    No, dajte že enkrat. Komaj čakam na takšen avto.

  • 09:28 7. December 2020.

    Boš pritisnil gumb gretje, pa bo koj v prvo drevo zletel in še užgal. Sicer pa resno upam da bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.