Nič več stroška za priklop na elektriko v kampu

Foto: Continental
Foto: Continental
Pri tolikih Slovencih, ki kampirajo, je to fantastična novica.
Oglej si celoten članek

Continental je najavil svoj lasten način brezstičnega polnjenja električnih vozil. Hkrati zaradi takšnih avtov ne bo več potrebno najemati elektrike v avtokampih.

Pri enem največjih dobaviteljev avtomobilskih sestavnih sklopov Continentalu so najavili, s čim se bodo predstavili na začetku januarja na sejmu elektronike CES v Las Vegasu.

Avto Ali lahko srčni bolniki vozijo električne avtomobile?

Njihov poglavitni fokus bo na tehnologiji baterij, saj bodo premierno pokazali svoje videnje breszstičnega polnjenja. Sistem dovoljuje, da bo EV vozilo zgolj parkiralo nad v tla vgrajeno polnilno ploščad, od koder bo prek "mikropolnilnikov" nato brezstično prejemalo energijo in jo shranjevalo v svojo baterijo. Zarai posebne rešitve "mikronavigacije", ki se zanaša na magnetno pozicioniranje, zna Continentalovo vozilo zelo natačno samodejno parkirati vozilo, bolj od zdajšnjih parkirnih pomočnikov. 

Novo poglavje mobilnosti Naftarji na črpalke uvajajo elektropolnilnice

Dodatno pri Continentalu predvidevajo tudi posebno brezstično polnilno mrežo, ki bi bila po teoriji vgrajena na vsakdnjih mestih in bi EV vozilom omogočalo prejemanje majhnih tokov skozi celoten dan, tako da bi na koncu celo povsem odpravili potrebo, da na koncu dneva še priključimo takšen avto na kabel. 

Na kabel sicer še vedno računajo, saj so razvili "AllCharge" sistem, ki omogoča polnjenje avta ne glede na tip vtičnice, jakost toka ali voltažo.

Foto: Continental Continental

Pri Continentalu pa imajo zamisel tudi v obratni smeri - prihodnja električna vozila bi lahko služila kot banke energije. Allcharge sistem bi tako lahko služil kot vir energije za različne porabnike energije. Recimo razsvetljavo med kampiranjem.

To so dokazi Leta 2024 bo v Sloveniji najceneje imeti električni avtomobil

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:40 16. December 2017.

    to mi deli....kdaj bo to zaživelo?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.