Avto
1031 ogledov

Naftarji na črpalke uvajajo elektropolnilnice

Električni avto EPA
Prvo večje naftno podjetje je na svoje večje postaje že postavilo hitre polnilnice, namenjene električnim avtomobilom.

Novo poglavlje mobilnosti se je ponekod že začelo. Namesto bencina ali dizla na bencinskih postajah se že lahko "toči" električna energije.

električni avtomobili Avto Električni avtomobili že prinašajo dobiček

Shell je prvo veliko naftno podjetje, ki je odprlo velike postaje in hitre polnilnice namenjene električnim avtomobilom. Eden vodilnih svetovnih naftarjev je s tem pokazal, da se prirpavlja na tranzicijo v poslovanju. V treh britanskih mestih, Londonu, Surreyu in Derbyju, so odprli po eno polnilnico za električne avtomobile brez močnosti tankanja fosilnih goriv.

Shellove polnilnice | Avtor: Shell Shell

Cena ugodna

Glede na rast povpraševanja za polnilnicami za električna vozila imajo v načrtju odprtje še sedem takšnih polnilnic, šest v Londonu in eno v Readingu. Njihova posebnost je, da so opremljene s sistemom polnjenja Shell Rapis. Shellova polnilnica v pol ure baterijo napolni do 80 odstotkov kapacitete.

Okvara na cesti Consumer Reports Avto Električni bolj zanesljivi kot bencinarji in dizli

Cena polnjenja je 20 centov na kWh. Polnilnica ima vse vrste polnilnih priključkov, odvidno od avtomobila, saj imajo različni avtomobili različne kabelske priključke in vtičnice. Pri Shellu so odprli tudi vodikovo polnilnico, kar pomeni, da na cestah s časom pričakujejo tudi vse več vozil na gorivne celice.

Shellove polnilnice | Avtor: Shell Shell

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.